Omgaan met angst en stress tijdens de COVID-19 pandemie
Bekijk onze interactieve talkshow - donderdag 19 maart om 13:00 uur

Het nieuwe coronavirus kent een trits van angstaanjagende kenmerken. Het heeft mensen over de hele wereld, van Japan tot Europa en de VS, aangezet tot hamsteren en zelfs diefstal van handreinigers en gezichtsmaskers. Nieuwsuitzendingen zijn zelden zo goed bekeken. Er zijn mensen die bij een lichte kriebel in de keel al denken aan fatale gevolgen, in een angststuip schieten of op een andere wijze ten prooi vallen aan COVID-19 paniek.
De stress die wereldwijd wordt veroorzaakt door COVID-19 heeft zulke proporties aangenomen dat de Wereldgezondheidsorganisatie zich geroepen voelde om met richtlijnen te komen voor de bescherming van de geestelijke gezondheid tijdens de pandemie.
"Vermijd het kijken naar, het lezen van of het luisteren naar nieuws waardoor u zich angstig of angstig voelt; zoek vooral naar informatie over praktische maatregelen die u kunt nemen om uzelf en uw dierbaren te beschermen", zo luidt het advies. "Bekijk informatie-update op gezette tijden, niet meer dan een of twee keer per dag. De plotselinge en bijna constante stroom van nieuwsberichten over een uitbraak kan ervoor zorgen dat iedereen zich zorgen gaat maken".
Vanzelfsprekend leven de angst en zorgen ook bij de studentengemeenschap van de Universiteit Maastricht. In deze live chat praten we met experts en studenten over hun angsten en hoe om te gaan met de stress en onzekerheden die deze situatie met zich meebrengt. Kijkers krijgen de gelegenheid om hun vragen te stellen aan professionele coaches en psychologen. Mocht u voor of tijdens de livestream vragen hebben, dan kunt u deze per e-mail aan ons stellen: join-us@maastrichtuniversity.nl
Gastheer van de online informatiesessie is UM-masterstudent Steff Nagel.
Gasten:
Liesbeth Mouha, psycholoog bij het Student Services Centre |
Prof. dr. Koen Schruers, psychiater en neuropsycholoog aan de School for Mental Health and Neurosciences |
Prof.dr. Frenk Peeters, psychiater en hoogleraar Klinische Psychologie |
Lees ook
-
Global Supply Chain Management and Change| Meeloopdag
Vraag je je af hoe het is om Global Supply Chain Management and Change (GSCMC) te studeren op onze campus in Venlo? Loop dan mee als student voor een dag.
1 okt31 mei -
Health Food Innovation Management | Student voor een dag
Vraag je je af hoe het is om Health Food Innovation Management (HFIM) te studeren op onze campus in Venlo? Loop dan mee als student voor een dag.
1 okt31 mei -
University College Venlo | Meeloopdag
Benieuwd hoe het is om University College Venlo te studeren? Kom dan naar de meeloopdag.
1 okt1 jun