Vitaliteit

De Universiteit Maastricht (UM) vindt het belangrijk dat alle medewerkers gezond en vitaal zijn én blijven. Daarvoor heeft de UM zich als doel gesteld om een stimulerende werkomgeving en een gezonde werkplek te creëren. Dit zorgt ervoor dat medewerkers met plezier aan het werk gaan en optimaal kunnen presteren.

Kom in beweging!

We weten allemaal dat bewegen goed is voor onze gezondheid, maar bewegen we ook genoeg? Wie fit en vitaal is, gaat met meer plezier én met meer energie naar het werk. Want een gezonde werkplek is wat wij willen bereiken. Zodat we allemaal duurzaam inzetbaar blijven. De UM biedt verschillende activiteiten aan voor haar medewerkers.

Aanbod Staff Career Centre

Werken aan je persoonlijke ontwikkeling is een belangrijk onderdeel van vitaal leven en vitaal werken. Het Staff Career Centre ondersteunt hierbij. Zo werkt het Staff Career Centre samen met GoodHabitz, een aanbieder van online trainingsmodules. Daarnaast biedt het Staff Career Centre zelf diverse uitgebreide trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.

Vitaal en fit in coronatijd

Wij vinden het belangrijk dat al onze medewerkers gezond en vitaal zijn én blijven, ook nu we nog steeds veelal thuiswerken.

  • Hier vind je tips om vitaal en fit te blijven.
  • Hier vind je meer informatie over thuiswerken inclusief tips om ergonomisch verantwoord thuis aan de slag te gaan.

Vitaliteit Werkt

Vitaliteit Werkt is een breed opgezet programma waarmee we van de UM een gezondere werkplek willen maken. Om van Vitaliteit Werkt een succes te maken wil de UM graag dat medewerkers een bijdrage leveren aan het verbeteren van hun eigen vitaliteit en die van collega's. Het is daarom mogelijk om, samen met collega’s, voorstellen in te dienen voor het bevorderen van de vitaliteit op het werk. 

Vragen of meer weten?
Mail dan naar vitalityworks[at]maastrichtuniversity[dot]nl.

Samenwerking Maastricht UMC+

De UM heeft met het Maastricht UMC+ afgesproken om samen te investeren in het ontwikkelen en aanbieden van initiatieven die de vitaliteit van medewerkers moeten vergroten.

De UM en het MUMC+ werken al meerdere jaren samen in onderzoek, onderwijs en patiëntenzorg. Ook met betrekking tot sociaal beleid en gezondheidsbeleid delen ze dezelfde uitgangspunten en een groot deel van de medewerkers is in beide organisaties werkzaam. Daarom hebben het College van Bestuur van de UM en de Raad van Bestuur van het MUMC+ de intentie uitgesproken om ook op het gebied van vitaliteit te komen tot een verdergaande samenwerking.