Fitness

Het Universitair Sportcentrum biedt een ruime en moderne fitnessaccommodatie voorzien van een uitgebreide selectie aan apparatuur voor zowel kracht- als cardiotraining. Onze cardioapparatuur is voorzien van interactieve touchscreens, verschillende applicaties en digitaal entertainment voor tijdens het sporten. Voor krachttraining kun je gebruik maken van zowel conventionele toestellen als vrije gewichten. Tevens zijn er allerhande trainingsaccessoires en middelen beschikbaar voor ruime trainingsmogelijkheden en variatie. Naast vrij trainen kun je ook meedoen met een van de dagelijks aangeboden groepstrainingssessies onder leiding van een instructeur (zoals OMNIA en CORE) en kun je je inschrijven voor een specifieke fitnesscursus om nieuwe skills en kennis op te doen. Er is te allen tijde een instructeur aanwezig voor algemeen toezicht en om jou te assisteren wanneer nodig.

Lidmaatschap

Om gebruik te maken van de fitness heb je een Gym of een All-in-one lidmaatschap nodig.

Lees meer over lidmaatschappen 

Wil je een keer komen fitnessen/uitproberen?

Als je slechts een enkele keer wilt trainen, of de fitness wilt uitproberen, kun je aan de balie van het Universitair Sportcentrum een dagpas kopen voor €10,-. 

In-Gym groepstrainingen

Zoek je een effectieve training vol plezier en sociale interactie? Doe dan mee met één van onze dagelijkse trainingssessies en laat onze instructeurs je uitdagen én inspireren. Van een interne crosstraining workout of een relaxte sessies gericht op mobiliteit, tot een fitness introductie of een training olympisch gewichtheffen; er zit voor iedereen wat tussen. De sessies vinden plaats in de fitnessruimte. Fitnessleden kunnen meedoen zonder extra kosten of inschrijving vooraf. Je kunt je inschrijven via MyUSC.

Fitness cursussen

UM SPORT GYM

UM SPORT biedt meerdere cursussen aan in de fitnessruimte van het USC. Van je eerste stappen in de fitness tot het op een hoger niveau brengen van je vaardigheden. Let op: je kunt alleen meedoen aan een fitnesscursus met een semester- of jaarlidmaatschap (Gym of All-in-one) en tegen een kleine bijbetaling.

  • Women on Weights (niveau 1 + 2): voor vrouwen die willen beginnen met gewichtheffen of hun kennis over krachttraining willen uitbreiden en hun techniek willen verbeteren.
  • Olympisch Gewichtheffen (niveau 1 + 2): voor mensen die de bewegingen van het Olympisch Gewichtheffen willen leren; Snatch en Clean & Jerk, of hun techniek in deze bewegingen willen verbeteren.
  • Trainingsbeginselen: voor mensen die nieuw zijn in de sportschool en willen beginnen met gewichtheffen
  • Core and Lower Back Stability: voor mensen die willen leren hoe ze hun core op de juiste manier kunnen activeren. Dit zal je tiltechnieken verbeteren en kan rugpijn helpen voorkomen.

Mywellness voor een betere trainingservaring

Mywellness is een cloud-gebaseerde omgeving waarmee je jouw training kunt personaliseren en je trainingsvoortgang bij kunt houden (indoor en outdoor). Je hebt toegang tot al je trainingsdata, kunt deelnemen aan challenges en kunt gebruik maken van een trainingsschema. Je maakt eenvoudig een account aan via www.mywellness.com of op een van de cardiotoestellen in de fitnessruimte.

Daarnaast is er een mobiele applicatie zodat je altijd en overal bij je trainingsgegevens en trainingsschema kan. Handig in gebruik! De Mywellness app is beschikbaar via de Apple en Android store. Indien je daar hulp bij kunt gebruiken staan onze instructeurs voor je klaar.