Jouw carrière

Een succesvolle carrière begint al tijdens je studie. Jouw tijd aan de UM is bij uitstek geschikt om praktische ervaring op te doen en specifieke vaardigheden te ontwikkelen die je nodig hebt om een succesvolle, professionele carrière te starten. Haal alles uit je studie, versterk je positie op de arbeidsmarkt en zorg dat je wordt gevonden door recruiters.

De UM biedt studenten een breed scala aan mogelijkheden om zich voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Er worden diverse activiteiten georganiseerd door de faculteiten en studieverenigingen en er wordt ondersteuning geboden door de UM Bibliotheek en het Studenten Service Centrum.

De UM doet er alles aan om de inzetbaarheid van studenten te vergroten door hen de kennis, vaardigheden en persoonlijke eigenschappen te laten ontwikkelen die nodig zijn om een passende baan te vinden. Voor advies op maat kunnen studenten terecht in de gepersonaliseerde omgeving van het Student Portal.

Bekijk hier wat de portal zoal te bieden heeft:

Loopbaanbegeleiding

Het vinden van de juiste balans tussen professionele vaardigheden, persoonlijke ambities en de eisen van werkgevers. Lees meer.

Quick Career Advice
Loopbaanadvies
Walk-in Career Advice 

Competenties ontwikkelen

Breed aanbod voor de ontwikkeling van professionele vaardigheden, het trainen van competenties en de voorbereiding op sollicitaties. Lees meer.

Lectures, workshops en trainingen
Simulatie sollicitatiegesprek
Online Career Modules

Werk vinden

Informatie over het verkennen van de arbeidsmarkt, ervaring opdoen, netwerken en vacatures. Lees meer.

UM Vacancy board
Overview Career Links
Tips en tools
Starten met ondernemen    

 

De UM organiseert ook regelmatig evenementen op het gebied van carrièreadvies. Bekijk hier bijvoorbeeld de video van het Career Event dat in het voorjaar van 2019 plaatsvond. 

UM Career Services

Postadres

Universiteit Maastricht
​Studenten Service Centrum
UM Career Services