Jouw carrière

Een succesvolle carrière begint al tijdens je studie. Jouw tijd aan de UM is bij uitstek geschikt om praktische ervaring op te doen en specifieke vaardigheden te ontwikkelen die je nodig hebt om een succesvolle, professionele carrière te starten. Haal alles uit je studie, versterk je positie op de arbeidsmarkt en zorg dat je wordt gevonden door recruiters.

Informatie en support rondom het coronavirus (COVID-19)

Als gevolg van het coronavirus (COVID-19) en de maatregelen die door de Nederlandse overheid en de UM genomen zijn, ondersteunen we je in deze periode op een andere manier dan je van ons gewend bent.

  • Momenteel is het niet mogelijk om op locatie met een loopbaanadviseur te spreken, maar je kunt wel via de online agenda een Skype meeting voor (Quick) Career Advice boeken.
  • We bieden een deel van onze workshops online aan. 
  • Heb je vragen of zorgen over je mentale welzijn of zoek je een manier om aan je welzijn te werken? Bekijk het Student Wellbeing overzicht
  • Voor meer informatie over ons huidige aanbod, bekijk de FAQ.
  • Voor de meest recente updates en maatregelen van de UM rondom het coronavirus (COVID-19), ga naar deze pagina.
  • Heb je vragen over de voortzetting van je lessen en colleges? Ga naar Online education at UM.
  •  

Dagelijkse Facebook live chat: stel al je vragen over carrière & wellbeing

Tijdens onze dagelijkse Facebook live chat kun je al je vragen stellen over je professionele en persoonlijke ontwikkeling aan ons Student Guidance Student Team.
Van maandag tot en met vrijdag is er tussen 13:00 en 14:00 uur een lid van het Student Guidance Student Team beschikbaar om op jouw vragen in te gaan, je advies te geven en door te verwijzen naar het grote aantal diensten die de UM aanbiedt ter ondersteuning van je employability en wellbeing.

Ga naar UM Career Services Facebook en maak gebruik van onze dagelijkse Facebook live chat tussen 13:00 en 14:00 uur.

De UM biedt studenten een breed scala aan mogelijkheden om zich voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Er worden diverse activiteiten georganiseerd door de faculteiten en studieverenigingen en er wordt ondersteuning geboden door de UM Bibliotheek en het Studenten Service Centrum.

De UM doet er alles aan om de inzetbaarheid van studenten te vergroten door hen de kennis, vaardigheden en persoonlijke eigenschappen te laten ontwikkelen die nodig zijn om een passende baan te vinden. Voor advies op maat kunnen studenten terecht in de gepersonaliseerde omgeving van het Student Portal.

Bekijk hier wat de portal zoal te bieden heeft:

Loopbaanbegeleiding

Het vinden van de juiste balans tussen professionele vaardigheden, persoonlijke ambities en de eisen van werkgevers. Lees meer.

Quick Career Advice
Loopbaanadvies
Walk-in Career Advice 

Competenties ontwikkelen

Breed aanbod voor de ontwikkeling van professionele vaardigheden, het trainen van competenties en de voorbereiding op sollicitaties. Lees meer.

Lectures, workshops en trainingen
Simulatie sollicitatiegesprek
Online Career Modules
Ervaring opdoen

Werk vinden

Informatie over het verkennen van de arbeidsmarkt, ervaring opdoen, netwerken en vacatures. Lees meer.

UM Vacancy board  
Student Challenge Board  
Overview Career Links
Tips en tools
Starten met ondernemen    

 

De UM organiseert ook regelmatig evenementen op het gebied van carrièreadvies. Bekijk hier bijvoorbeeld de video van het Career Event dat in het voorjaar van 2019 plaatsvond. 

UM Career Services

Postadres

Universiteit Maastricht
​Studenten Service Centrum
UM Career Services