Wetenschappelijke posters

Op eenvoudige wijze kunt u wetenschappelijke posters opmaken binnen de richtlijnen van de huisstijl. Hiervoor is een opmaakstramien ontwikkeld in Powerpoint. Er zijn opmaakstramienen in twee verschillende kwadranten beschikbaar:

  • kwadrant 1 geldt voor het grootste deel van de universitaire organisatie: hierin bevinden zich alle aan de UM verbonden faculteiten
  • kwadrant 2 (A-merk) geldt voor onderdelen van de Universiteit die zich als A-merk in combinatie met de UM presenteren, bijvoorbeeld CAPHRI, CARIM, NUTRIM, MHENS.

Voor meer informatie hierover kunt u het hoofdstuk ‘kwadrantenmodel en merkprofilering’ raadplegen.

De posters kunnen in liggende of staande A-formaten worden opgemaakt:

  • A4 (210 x 297 mm)
  • A3 (297 x 420 mm)
  • A2 (420 x 594 mm)
  • A1 (594 x 840 mm)
  • A0 (840 x 1188 mm)

Er zijn vier verschillende versies beschikbaar in A0-formaat die u hier kunt downloaden:

Hieronder twee voorbeelden van deze posters.

Het gedeelte waarin de inhoud wordt weergeven kan vrij worden ingevuld met tekst, grafieken, tabellen of illustraties. Onderaan is ruimte gereserveerd voor het plaatsen van eventuele sponsorlogo’s of partnerorganisaties.

NB: Het is belangrijk dat u er rekening mee houdt dat illustraties/foto's van voldoende kwaliteit zijn (minimaal 300 dpi bestanden op ware grootte). Foto's en illustraties die u download van internet zijn meestal niet voldoende van kwaliteit. Bovendien moet u rekening houden met eventuele auteursrechten van de maker.

Het digitale document kunt u aan een leverancier overhandigen die gespecialiseerd is in het printen/plotten op groot formaat, met vermelding van het gewenste formaat, aantal, uitvoering en levertijd.

De stramienen zijn ontwikkeld door het huisstijlbureau in samenwerking met The Creative Hub/Canon (preferred supplier). Als u er de voorkeur aan geeft om de opmaak uit te besteden, dan kunt u zich wenden tot The Creative Hub/Canon.