Nina Jansen, BA European Studies

European Studies is voor mij een mooie combinatie van verschillende interesses die ik heb, en dan met name internationale politiek en geschiedenis. Ik vind het fijn om breed opgeleid te worden om kennis te maken met verschillende vakgebieden, om me daarna (tijdens een master) te verdiepen in dat vakgebied dat me het meest aanspreekt.

Bovendien zie ik het als een pluspunt dat de studie in het Engels is, niet alleen omdat ik dat als een extra uitdaging zie, maar ook omdat ik Engelse taalvaardigheid belangrijk vind voor een mogelijke internationale baan. Wat me aanspreekt aan de Universiteit Maastricht in het algemeen is het internationale karakter en het probleemgestuurd onderwijs. Die specifieke manier van lesgeven geeft mij de kans om niet alleen mijn kennis over Europa, maar ook mijn sociale vaardigheden verder te ontwikkelen.
Dit jaar ga ik me oriënteren op masters die ik na mijn bachelor zou kunnen doen. Ik weet nog niet precies wat het gaat worden, maar ik overweeg een master International Relations of Journalistiek. Ik ben vooral geïnteresseerd in de schakel tussen Europa en andere delen van de wereld; daarom lijkt een baan als ambassadeur of correspondent me heel erg interessant. Zeker bij dit soort communicatieve banen is het heel erg handig dat ik niet alleen veel weet over Europa, maar ook goede sociale vaardigheden heb opgedaan tijdens mijn studie.

Nina Jansen
September 2020