THE World University Rankings 2015-2016: UM weer terug in top 100

De Universiteit Maastricht is gestegen in de nieuwste editie van de Times Higher Education (THE) World University Rankings, en staat nu op een gedeelde 88ste plaats, ten opzichte van plek 101 vorig jaar. UM scoort voornamelijk hoog op internationale uitstraling (o.a. percentage buitenlandse staf en studenten), onderzoekcitaties en kennistransfer (opdrachten uit het bedrijfsleven). In 2013 drong de Universiteit Maastricht voor het eerst door tot de top 100 (plek 98).

Vergeleken met de Nederlandse universiteiten, staat de Universiteit Maastricht op de 8ste plek (van de 13). UM scoort het hoogst op internationale uitstraling (95.5), gevolgd door ‘opdrachten uit het bedrijfsleven’ (95.4) en citaties (82.7). Minder hoog, maar nog steeds bovengemiddeld, zijn de scores op onderzoek (47.7) en onderwijs (37.5). Haar 88ste positie deelt UM met Kyoto University (Japan).

De THE World University Ranking is gebaseerd op 13 strenge en uitgebreide prestatie-indicatoren voor onderwijs, onderzoek, kennistransfer en internationalisering. De onderliggende data zijn verzameld en geanalyseerd door Scopus. 

De volledige ranking is te bekijken op http://www.timeshighereducation.co.uk/world-university-rankings.

Lees ook

  • Kan urine worden gebruikt om niercelcarcinoom op te sporen? De huidige aanpak bij kleine niermassa's is in de meeste gevallen een preventieve gedeeltelijke of volledige verwijdering van de nier, zonder te weten of de massa goedaardig of kwaadaardig is. Moleculair epidemioloog Kim Smits werkt in het...

  • Neurowetenschapper Dennis Hernaus onderzoekt het beloningssysteem in ons brein. Hoe zorgt dit “breinnetwerk” ervoor dat wij gemotiveerd raken? 

  • Met een bachelordiploma Biomedical Sciences heb je ruime keuze waar je je gedetailleerde kennis over ziekte en gezondheid wilt toepassen. Of je nu in het lab of daarbuiten wilt werken. Lobke Meels is een inspirerend voorbeeld van een carrière buiten het lab. Ze combineerde haar bacheloropleiding...