Universiteit Maastricht eert Winnie Bosch met de UM Medallion of Honour

Op 1 februari 2024 nam Winnie Bosch, na een indrukwekkende carrière van meer dan 43 jaar, afscheid als directeur van de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences (FHML) van de Universiteit Maastricht (UM). Ter ere van zijn buitengewone toewijding en uitzonderlijke bijdrage aan de universiteit en de bredere gemeenschap, heeft het College van Bestuur van de UM besloten om Winnie Bosch te eren met de UM Medallion of Honour.

Deze prestigieuze onderscheiding wordt toegekend aan individuen die zich op buitengewone wijze hebben ingezet voor de universiteit en een diepgaande impact hebben gehad op zowel individuen als de bredere academische gemeenschap. Winnie Bosch heeft gedurende zijn lange carrière bij de UM een onuitwisbare indruk achtergelaten en heeft een onschatbare bijdrage geleverd aan de ontwikkeling en reputatie van zowel de FHML als de universiteit als geheel.

Als Senior Controller en later als directeur van FHML heeft Winnie Bosch een cruciale rol gespeeld in de groei en ontwikkeling van de faculteit en de universiteit. Zijn doordachte aanpak en vermogen om complexe uitdagingen te begrijpen en effectieve oplossingen te bieden, hebben geleid tot belangrijke verbeteringen op het gebied van financiën, onderwijs, onderzoek en crisismanagement.

Winnie Bosch wordt geprezen om zijn buitengewone inzet, zelfs in tijden van crisis, waarbij hij altijd rust en humor wist te bewaren en zich onvermoeibaar inzette om ervoor te zorgen dat onderwijs en onderzoek konden doorgaan en medewerkers en studenten zich veilig voelden.

Zijn collega's beschrijven hem als een uitstekende teamspeler, een inspirerende mentor en een bruggenbouwer die in staat is om oplossingen te vinden waar alle partijen zich in kunnen vinden. Zijn bescheidenheid, toewijding en diepgaande kennis hebben hem tot een gewaardeerd lid van de UM-gemeenschap gemaakt.

Het College van Bestuur van de Universiteit Maastricht is dan ook verheugd om Winnie Bosch te eren met de UM Medallion of Honour als erkenning voor zijn uitzonderlijke bijdrage aan de universiteit en zijn rolmodel voor zijn collega's.

Uitreiking Medallion of Honour

Lees ook

  • Het aantal jongvolwassenen in Zuid-Limburg blijft dalen. Daardoor wordt het tekort aan arbeidskrachten groter, wat ertoe zou kunnen leiden dat bedrijven de regio verlaten. De internationale studentenpopulatie van de UM kan soelaas bieden.

  • Onderzoekers wereldwijd brengen de genetische afstamming van de meerderheid van alle bloeiende plantengeslachten in kaart. Ook de Universiteit Maastricht draagt bij aan deze monsterklus die de stamboom van planten completer maakt dan ooit tevoren. Hun onderzoek staat deze week in het gerenommeerde...

  • Een internationaal onderzoeksconsortium, waaronder NUTRIM-onderzoeker Zlatan Mujagic en andere Maastrichtse onderzoekers, heeft onderzoek gedaan naar de effecten van stress op de darmen. Dit onderzoek heeft eindelijk ontrafeld hoe stress leidt tot verergering van inflammatoire darmziekten. Deze...