27 juni 2017

Saudi Aramco steunt onderzoek naar biobased materialen bij AMIBM

Het Aachen-Maastricht Instituut voor Biobased Materialen (AMIBM) is bijzonder verheugd de samenwerking met het toonaangevende energie- en chemische bedrijf Saudi Aramco te mogen aankondigen. Het bedrijf gaat het onderzoeksprogramma Sustainability of Biobased Materials in a circular economy (duurzaamheid van biomaterialen in een circulaire economie) ondersteunen.

Over AMIBM

AMIBM is een samenwerking tussen Universiteit Maastricht, RWTH Aachen en Fraunhofer IME. AMIBM's visie is om zich te profileren als de ontbrekende schakel tussen fundamenteel, toegepast onderzoek en de markt op gebied van biobased materialen. Door de relatie tussen de productie van biobased materialen en de waardeketen te veranderen.

Dit doel wordt bereikt door een geïntegreerd, interdisciplinair onderzoeksprogramma te ontwikkelen. Het programma focust op nieuwe strategieën om geavanceerde biobased material te produceren op een duurzame en economische manier. Het benadrukt ook de ontwikkeling van deze nieuwe materialen in innovatieve producten met een hoge toegevoegde waarde voor technische en medische toepassingen.

Over Saudi Aramco

Met meer dan 65.000 medewerkers is Saudi Aramco het grootste geïntegreerde energiebedrijf ter wereld. Samen met haar dochterondernemingen en gelieerde ondernemingen is zij vertegenwoordigd in de drie grootste energiemarkten van de wereld: Azië, Noord-Amerika en Europa.

Saudi Aramco’s infrastructuur voor de productie van olie en gas is qua productieomvang, operationele betrouwbaarheid en technische ontwikkelingen toonaangevend in de branche. Dankzij haar installaties en de mensen die er werken is Saudi Aramco de grootste exporteur van ruwe olie ter wereld. Ongeveer één op elke acht vaten olie die wereldwijd worden gewonnen, is door haar geproduceerd.

Ga voor meer informatie naar de Saudi Aramco website  

Saudi Aramco is het oliebedrijf van het Koninkrijk Saoedi-Arabië. Zij zijn 's werelds grootste exporteur van ruwe olie en aardgas vloeistoffen.