14 juni 2022

Samenwerkingsovereenkomst Radboud Universiteit en Universiteit Maastricht

Radboud Universiteit in Nijmegen en de Universiteit Maastricht hebben op 14 juni 2022 een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor zowel onderwijs als onderzoek. Zo willen de universiteiten gezamenlijk opleidingen gaan aanbieden op het gebied van biotechnologie en technische natuurkunde, (deels) op de campus in Venlo. Beide universiteiten hebben al gedeelde ontwikkelprogramma’s voor zorgprofessionals. Daarnaast kunnen Limburgse studenten deels op locatie in Maastricht academische lerarenopleidingen van de Radboud Universiteit volgen. In het kader van Leven Lang Ontwikkelen werken beide universiteiten samen op het gebied van postacademisch onderwijs; een eerste module duurzaam digitaal erfgoed startte begin dit jaar. Ook op het gebied van onderzoek gaan beide universiteiten nog meer samenwerken om de impact verder te vergroten.

Foto's: Gerard Verschooten