Maastrichts team wint vijfde editie Abraham de Pinto competitie

Op zaterdag 15 februari jl. werd de vijfde editie van de Abraham de Pinto-competitie gewonnen door Nordine Lgarah en Daan Groenewoud van de Universiteit Maastricht. De competitie werd zoals steeds georganiseerd door de rechtenfaculteit van de Universiteit Maastricht.

Law_abraham_de_pinto_2020.jpg
Nordine Lgarah en Daan Groenewoud

De competitie werd dit jaar gesponsord door de Provincie Limburg, Van Boven & Van der Bruggen Advocaten en mr. B.W.A.M. Muurmans. Het openingswoord werd verzorgd door onderwijsdirecteur Dr. Sjoerd Claessens en Tweede Kamerlid Michiel van Nispen, woordvoerder Justitie van de SP.

Er deden 23 teams mee van vijf Nederlandse (Groningen, Utrecht, Nijmegen, Tilburg en Maastricht) en twee Belgische rechtenfaculteiten (Gent en Hasselt). Jury's van tientallen rechters, advocaten en zorgverleners moesten de prestaties van de teams beoordelen. Dat leverde de volgende winnaars op:

1.            Nordine Lgarah en Daan Groenewoud (Universiteit Maastricht)
2.            Pelle Bosch en Tom Stijns (Universiteit Maastricht)
3.            Nikki Frederiksz en Martijn Vosz (Universiteit Utrecht)
4.            Roely Postma en Sjoerd Kalisvaart (Rijksuniversiteit Groningen)

De prijs voor de hoogste score in één ronde ging naar Lore Molenaers en Tijl Dejaeger (Universiteit Hasselt).

De Abraham de Pinto-competitie is uitgegroeid tot een evenement dat een eigen plaats heeft verworven in juridisch Nederland. We kijken dus alweer uit naar de zesde editie.

Lees ook

  • Drie onderzoekers van Universiteit Maastricht (UM) ontvangen een prestigieuze ERC Starting Grant van de European Research Council. Ze krijgen elk 1,5 miljoen euro. Hun financiering is onderdeel van het EU Horizon Europe-programma.

  • ‘Am AI Right?' is project dat is opgezet door een interdisciplenair team van onderzoekers van het Law and Tech Lab en het Brightlands Institute for Smart Society (BISS). Met het project willen de onderzoekers de manier waarop iemand toegang krijgt tot juridische expertise transformeren.

  • Wie A zegt, moet ook B zeggen. Daarom ging bijzonder hoogleraar herstelrecht en universitair hoofddocent straf(proces)recht Jacques Claessen vrijwillig aan de enkelband.