Maastrichts team wint vijfde editie Abraham de Pinto competitie

Op zaterdag 15 februari jl. werd de vijfde editie van de Abraham de Pinto-competitie gewonnen door Nordine Lgarah en Daan Groenewoud van de Universiteit Maastricht. De competitie werd zoals steeds georganiseerd door de rechtenfaculteit van de Universiteit Maastricht.

Law_abraham_de_pinto_2020.jpg
Nordine Lgarah en Daan Groenewoud

De competitie werd dit jaar gesponsord door de Provincie Limburg, Van Boven & Van der Bruggen Advocaten en mr. B.W.A.M. Muurmans. Het openingswoord werd verzorgd door onderwijsdirecteur Dr. Sjoerd Claessens en Tweede Kamerlid Michiel van Nispen, woordvoerder Justitie van de SP.

Er deden 23 teams mee van vijf Nederlandse (Groningen, Utrecht, Nijmegen, Tilburg en Maastricht) en twee Belgische rechtenfaculteiten (Gent en Hasselt). Jury's van tientallen rechters, advocaten en zorgverleners moesten de prestaties van de teams beoordelen. Dat leverde de volgende winnaars op:

1.            Nordine Lgarah en Daan Groenewoud (Universiteit Maastricht)
2.            Pelle Bosch en Tom Stijns (Universiteit Maastricht)
3.            Nikki Frederiksz en Martijn Vosz (Universiteit Utrecht)
4.            Roely Postma en Sjoerd Kalisvaart (Rijksuniversiteit Groningen)

De prijs voor de hoogste score in één ronde ging naar Lore Molenaers en Tijl Dejaeger (Universiteit Hasselt).

De Abraham de Pinto-competitie is uitgegroeid tot een evenement dat een eigen plaats heeft verworven in juridisch Nederland. We kijken dus alweer uit naar de zesde editie.

Lees ook

  • Hoe kan én moet de overheid reageren op de huidige lage deelname aan het vaccinatieprogramma? Is drang, of zelfs dwang te rechtvaardigen? Op die vragen geeft het boek Inducing Immunity? Justifying Immunization Policies in Times of Vaccine Hesitancy antwoorden.

  • Vorige maand kreeg Dr. Konrad Kollnig een AiNed Fellowship toegewezen voor zijn onderzoeksproject RegTech4AI. Het project combineert expertise op het gebied van recht en technologie om regelgevingstechnologieën te ontwikkelen voor burgers, handhavingsinstanties en bedrijven op het gebied van...

  • De Faculteit der Rechtsgeleerdheid (FdR) van de Universiteit Maastricht (UM) kreeg in de recente toewijzing van beurzen binnen het AiNed Fellowship programma een Fellowship toegekend voor een onderzoeksproject van Dr. Konrad Kollnig. Met het project ‘RegTech4AI: Pioneering Regulatory Technologies...

Meer nieuws