27 juli 2021

Maastricht gaststad voor Europese burgertop over de toekomst van Europa

Het European Institute of Public Administration (EIPA) en Studio Europa van de Universiteit Maastricht zijn geselecteerd om in Maastricht een pan-Europese burgertop te ontvangen in het kader van de Conferentie over de Toekomst van Europa. De conferentie is een gezamenlijk initiatief van het Europees Parlement, de Europese Raad en de Europese Commissie. In deze conferentie kunnen  Europese burgers in een reeks debatten en discussies meepraten over de toekomst van Europa. De in Maastricht gevestigde expertisecentra, EIPA en Studio Europa van Maastricht University, zullen hun krachten bundelen en expertise en ondersteuning bieden bij de organisatie van de burgertop die van 14 tot 16 januari in 2022 zal plaatsvinden. Behalve in Maastricht zullen er burgerpanels neerstrijken in Dublin, Florence en Warschau.