Houd instroom internationale studenten in Limburg overeind

Op korte termijn legt minister Dijkgraaf voorstellen voor aan de Tweede Kamer om de instroom van internationale studenten in het Nederlandse onderwijs te beperken. Werkgevers in Limburg maken zich grote zorgen over de impact op grensregio’s zoals de onze. Wij als de gezamenlijke Brightlands campussen hebben samen met vertegenwoordigers van het Limburgs bedrijfsleven een brief geschreven om onze zorgen onder de aandacht te brengen bij de minister.

Lees hier de volledige brief van Brightlands

Bron: Brightlands 

Lees ook

  • QueerCon Maastricht brengt op 1 en 2 juli een interdisciplinaire, intergenerationele en internationale groep wetenschappers samen om de kennis over LGBTQIA+ te bevorderen. Het is ook een artistieke, muzikale en sociale viering van de queer gemeenschap en cultuur in Limburg.

  • Kan urine worden gebruikt om niercelcarcinoom op te sporen? De huidige aanpak bij kleine niermassa's is in de meeste gevallen een preventieve gedeeltelijke of volledige verwijdering van de nier, zonder te weten of de massa goedaardig of kwaadaardig is. Moleculair epidemioloog Kim Smits werkt in het...

  • De Universiteit Maastricht draagt zorg voor veel markante gebouwen die we allemaal kennen. Bijvoorbeeld de Turnzaal van de Faculteit der Cultuur- en Maatschappijwetenschappen. Lees meer over de oudste turnzaal van Nederland.