Ervaar Probleemgestuurd Onderwijs
Als je gaat studeren in Maastricht, krijg je te maken met het Probleemgestuurd Onderwijs (PGO). Je leert namelijk op een andere manier dan gebruikelijk aan universiteiten. Om erachter te komen wat PGO precies inhoudt, moet je het eigenlijk ervaren.
Daarom organiseert de Universiteit Maastricht speciale sessies Probleemgestuurd Onderwijs. Als je eraan deelneemt, zal je merken dat de bijeenkomsten zowel praktisch zijn als speels.
Deze sessies zijn iets voor jou als je...
- in je laatste jaar van de middelbare school zit
- van plan bent om in het komende academisch jaar met je studie te beginnen
- je wilt weten of studeren aan de Universiteit Maastricht iets voor jou is
- je benieuwd bent naar ons onderwijssysteem en hoe er eraan toegaat aan de Universiteit Maastricht.
Hoe werkt het?
De beste manier om erachter te komen is door het zelf te doen. Dan leer je snel hoe Probleemgestuurd Onderwijs werkt. Tijdens onze sessies vertellen we je eerst in het kort wat meer over onze universiteit en ons type onderwijs en dan is het jouw beurt!
Samen met enkele studenten gaan je actief aan de slag met een actuele kwestie, vaak van internationale aard. Zo leer je op een dynamische manier hoe PGO werkt, hoe het je helpt om met anderen samen te werken en hoe interessant het kan zijn om na te denken over de grote uitdagingen waar we voor staan.
Als dit je interessant lijkt, meld je dan aan zodat we contact met je kunnen opnemen over de eerstvolgende sessies.
Vragen & contact
Als je vragen hebt over de introductiesessies Probleemgestuurd Onderwijs, kun je ons altijd een mailtje sturen: join-us@maastrichtuniversity.nl.
Uitleg
Onze studenten leggen uit wat Probleemgestuurd Onderwijs is