Sportief jubileum evenement

Universiteit Maastricht viert jubileum met fietstocht ‘De 40 van Limburg’

Op vrijdag 22 april 2016 hebben 40 wielrenners, op uitnodiging van de Universiteit Maastricht en met Hennie Kuiper als wegkapitein, een deel van de route ‘De 40 van Limburg’ gefietst. De fietsroute is bedacht door Piet Eichholtz, hoogleraar vastgoedfinanciering. Het evenement vond plaats in het kader van het veertig jarig jubileum van de Universiteit Maastricht.

'De 40 van Limburg’ is een 200 km lange fietsroute met veertig minder bekende hellingen en doorkruist niet alleen Limburg, maar ook Belgisch-Limburg en Duitsland. Professor Piet Eichholtz, behalve hoogleraar ook gepassioneerd toerfietser, heeft de fietsroute bedacht.


Speciale gast Hennie Kuiper leidde de toertocht. Hij won 40 jaar geleden jaar geleden voor het eerst in zijn carrière een etappe in de Tour de France (van Le Touquet-Paris Plage naar Bornem). Kuiper: “Ik houd van het Limburgse heuvelland. Het heeft me als wielrenner veel gebracht. Op de eerste plaats heel veel plezier in mijn sport én natuurlijk ook de nodige bekendheid en roem. Ik denk dat dit een mooie metafoor is voor het 40 jarig jubileum van de Universiteit Maastricht.”


Na het startschot van gedeputeerde Ger Koopmans en Martin Paul -voorzitter College van Bestuur UM-, vertrokken de deelnemers in speciale shirts rond 13.00 uur vanaf het pas geopende Universitair Sportcentrum voor een route door het heuvelland. Naast (oud)studenten van wielervereniging Dutch Mountains en medewerkers reed een bonte mix van relaties, topsporters en ‘prominenten’ mee waaronder het AZM Cycling team, triatleet Heleen Zandstra, wielerprof Kirsten Peetoom, oud-gouverneur Leon Frissen, Marcel Wubbolts- CTO DSM, Kees Koedijk- Decaan TIAS Business School en universiteitshoogleraar Clemens van Blitterswijk.


De deelnemers sluiten de dag af met een pastamaaltijd en een lezing van Henny Kuiper met als rode draad: verlangen naar, geloven in, doen, actie!


De fietsroute ‘De 40 van Limburg’ (200 km) is voor iedere geïnteresseerde beschikbaar via www.maastrichtuniversity.nl/cycling.

Lees ook