Universiteit Maastricht en Qatar University gaan samenwerken op het gebied van medisch onderwijs en onderzoek

Op 11 oktober jl. tekende Universiteit Maastricht (UM) een overeenkomst met het College of Medicine (CMED) van Qatar University (QU) om een samenwerking te starten op het gebied van onderwijs, medisch onderzoek en uitwisseling van personeel en studenten.

De intentieverklaring werd door UM-voorzitter prof. dr. Martin Paul en QU-voorzitter dr. Hassan Al-Derham getekend in Doha, Qatar. De voorwaarden voor de overeenkomst betreffen onder meer samenwerking op het gebied van academische en administratieve ontwikkeling van CMED-personeel, curriculumontwikkeling, faculteitsbezoeken, training en uitwisselingsactiviteiten voor personeel en studenten. Beide instituten zullen ook gezamenlijke onderzoeksprogramma's en -projecten gaan ontwikkelen op gebieden die te maken hebben met medisch onderwijs. 

Prof. dr. Martin Paul zei over de overeenkomst: "Ik ben zeer verheugd over het feit dat onze universiteiten hebben besloten deze samenwerking aan te gaan. Het is een grote eer voor ons om bij te kunnen dragen aan de duurzame ontwikkeling van medisch onderwijs en de gezondheidszorg in Qatar. We zijn er trots op dat we kunnen samenwerken met een partnerinstituut als Qatar University, dat onze passie voor topresultaten en professionele ontwikkeling deelt. Het wederzijdse vertrouwen tussen onze twee instituten zal de basis vormen voor de toekomstige samenwerking, die de ervaring van student en personeel zal verbeteren en zal bijdragen aan de opleiding van de volgende generatie wereldleiders in hun vakgebieden."

Dr. Al-Derham: "QU is zeer enthousiast over het partnerschap met Universiteit Maastricht, dat een verrijking zal betekenen voor het CMED-curriculum en studenten zal helpen bij hun ontwikkeling tot gerenommeerde medische professionals. Deze overeenkomst past bij de betrokkenheid van QU om te voldoen aan de nationale vraag naar deskundige en lokaal geschoolde artsen door ze kennis op te laten doen in de klinische praktijk, medisch onderwijs en onderzoek om zo bij te dragen aan de groei en ontwikkeling van de gezondheidszorg.

Qatar University is een van de toonaangevende instituten in de GCC-regio op het gebied van academisch werk en onderzoek. Meer informatie: www.qu.edu.qa

Lees ook