UM’ers laten zich gelden tijdens eerste Nederlandse Ironman competitie

Op zondag 2 augustus is de eerste Nederlandse Ironman triathlon gehouden in Maastricht. Aan het grootste duursportevenement ter wereld gingen ongeveer duizend professionele atleten en liefhebbers uit 47 landen de ultieme uitdaging aan: 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42,2 kilometer hardlopen in en rond Maastricht.

Ook de Universiteit Maastricht was goed vertegenwoordigd, met drie deelnemers in het pro-klassement en twee Ironman Relay teams.

Meer informatie met een volledige lijst van alle resultaten is te vinden op de Ironmanwebsite.

UM-alumnus Bas Diederen behaalde de eerste plaats. Sarissa de Vries, student aan de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences eindigde bij de dames op de tweede plaats. UM student (ook FHML) Bart Candel viel helaas uit na ruim 20 km lopen.

In de Team Relays namen twee UM-teams deel: de heren Edo van der Meer (zwemmen), Maarten van Kooij (fietsen) en Jos Timans (hardlopen) eindigden op de eerste plaats. Het damesteam, met  Veronique Vasseur (zwemmen), Ymke van Buuren (wielrennen) en Astrid Horstman (hardlopen), eindigde als tweede damesteam en behaalde een mooie 13e plaats in het klassement van alle relay teams.

Ook het deelnemersveld bij de amateurs bestond uit de nodige UM-deelnemers, zoals Rik Crutzen (docent bij FHML).

Lees ook