Rusprix Award voor Double Degree master UM en Tomsk State University

Het TOMA (Tomsk-Maastricht) Double Degree Master Program (DDP) van de Universiteit Maastricht en Tomsk State University (TSU, Rusland) heeft de ‘Rusprix Award’ gewonnen. De Award gaat naar de Master of Physics (Tomsk State University, Tomsk, Russia) en de Master of Biomedicine (University of Maastricht, FHML, Maastricht, The Netherlands). 

Het DDP krijgt de prijs omdat zij een belangrijk aandeel heeft geleverd aan de ontwikkeling van de Russisch-Nederlandse samenwerking op het gebied van onderwijs. De RusPrix Award wordt uitgereikt aan Nederlandse bedrijven, organisaties, politici en mensen in het culturele veld die een grote bijdrage hebben geleverd in de ontwikkeling van culturele en economische banden met Rusland.

De uitreiking van de prijs vindt plaats op 24 juni 2016 in het Palace Hotel in Noordwijk aan Zee. Namens de UM zal een delegatie onder leiding van de voorzitter van de UM Tasforce Rusland, prof. dr. Herman Kingma, samen met een delegatie van de TSU onder leiding van de rector, Eduard Galazhinsky, de prijs in ontvangst nemen.  De Award is een initiatief van de Russische Ambassade in Nederland.

Meer informatie: www.rusprixaward.nl.

Lees ook

  • Wetenschappers van het MERLN-instituut van Universiteit Maastricht en van het Maastricht UMC+ zijn erin geslaagd om een embryostructuur van een menselijke eeneiige tweeling te kweken uit louter stamcellen, zonder een eicel of spermacel te gebruiken. Dankzij deze kweek zien wetenschappers nu voor het...

  • Wetenschappers van het Maastricht MultiModal Molecular Institute (M4I) ontwikkelden de afgelopen jaren hun ‘intelligente operatiemes’, oftewel iKnife. Het Europese subsidieprogramma Interreg Vlaanderen-Nederland heeft nu voor de verdere ontwikkeling van deze techniek ruim 2 miljoen euro beschikbaar...

  • Levende hersenen in een laboratorium en onderzoek naar internetvrijheid. Maar liefst twee wetenschappers van Universiteit Maastricht zijn dit jaar genomineerd voor de Klokhuis Wetenschapsprijs. Breng jij ook je stem uit?