Jan-Tjitte Meindersma benoemd tot vicevoorzitter Universiteit Maastricht

De Raad van Toezicht van de Universiteit Maastricht heeft Jan-Tjitte Meindersma benoemd tot vicevoorzitter en lid van het College van Bestuur van de UM. Hij volgt in juli 2024 Nick Bos op, die dan met pensioen gaat. 

Jan-Tjitte Meindersma heeft ruim 25 jaar ervaring in het bedrijfsleven, voor het grootste deel in management- en bestuursfuncties gericht op bedrijfsvoering en transformatievraagstukken. Zo werkte hij onder meer als Chief Transformation Officer bij winkelketen C&A, als Director Restructuring voor zakelijk dienstverlener Alvarez & Marsal en als Financial Director bij Air France KLM

Jan-Tjitte, geboren en getogen in het Heuvelland, studeerde in 1997 af in de geneeskunde aan de Universiteit Maastricht, waarna hij zich bekwaamde in verschillende aspecten van bedrijfskunde en bedrijfsvoering. De UM krijgt met Jan-Tjitte Meindersma een bestuurder met Limburgse roots en een UM-achtergrond. 

Annelies van der Pauw, voorzitter Raad van Toezicht: “Met de komst van Jan-Tjitte hebben we een waardige opvolger voor Nick Bos en halen we een stevige bestuurder in huis met relevante kennis en ervaring en die als inwoner van Maastricht bekend is met het reilen en zeilen in stad en regio.” 

De leden van het College van Bestuur (CvB), voorzitter Rianne Letschert en rector magnificus Pamela Habibovic, zien uit naar de samenwerking met hun nieuwe CvB-collega. 

Dat geldt ook voor Jan-Tjitte Meindersma zelf: "Ik zie ernaar uit om samen met alle collega’s van de UM te mogen bijdragen aan het verder verstevigen van de basis van de universiteit. Daarnaast werk ik graag – met alle betrokken partijen – mee aan de groeiende maatschappelijke betekenis van de UM: een belangrijke aanjager van innovatie en daarmee van economische vooruitgang en excellente zorg in de (EU)regio en provincie. Een rol waar ook de huidige vicevoorzitter Nick Bos een grote bijdrage aan heeft geleverd. Dat ik dat kan doen voor mijn regio en voor mijn ‘alma mater’, zie ik niet alleen als motiverend en uitdagend, maar ook als een voorrecht”.

Om de overdracht van het werk zo goed mogelijk te laten verlopen komt Jan-Tjitte per 1 mei in dienst van de UM, waarna hij per 11 juli formeel start als vicevoorzitter en lid van het College van Bestuur. 

De benoeming van Jan-Tjitte Meindersma is voorbereid door een brede benoemingsadviescommissie, waarin naast de Raad van Toezicht ook het College van Bestuur, het College van Decanen en de (Vertrouwenscommissie van de) Universiteitsraad vertegenwoordigd waren. 

Lees ook

  • Hoe kan én moet de overheid reageren op de huidige lage deelname aan het vaccinatieprogramma? Is drang, of zelfs dwang te rechtvaardigen? Op die vragen geeft het boek Inducing Immunity? Justifying Immunization Policies in Times of Vaccine Hesitancy antwoorden.

  • Wetenschappers van het MERLN-instituut van Universiteit Maastricht en van het Maastricht UMC+ zijn erin geslaagd om een embryostructuur van een menselijke eeneiige tweeling te kweken uit louter stamcellen, zonder een eicel of spermacel te gebruiken. Dankzij deze kweek zien wetenschappers nu voor het...

  • We zijn verheugd te kunnen delen dat EDLAB – Maastricht University Centre for Teaching & Learning een Npuls-CTL-subsidie van bijna € 500,000 heeft toegekend gekregen voor de periode van 1 september 2024 tot 1 september 2027. 

Meer nieuws