Glazen Huis in Heerlen kreeg bezoek van medewerkers Universiteit Maastricht

 

Enkele medewerkers hebben op zondag 20 december het Glazen Huis in Heerlen bezocht om € 10.000,- te overhandigen aan Serious Request.

 

Een fakkeltocht waaraan 100 mensen hebben deelgenomen, een actie van de vakgroep Huisartsgeneeskunde en het geld dat normaal gesproken besteed wordt aan het ‘aankleden’ van het jaarlijks kerstcadeau voor medewerkers, hebben dit mooie bedrag bij elkaar gebracht. 

Dit jaar is het thema van Serious Request “Keep them going”. Het geld dat wordt ingezameld is bestemd voor jongeren in oorlogs- en conflictgebieden die nauwelijks kans hebben op scholing en ontwikkeling. Paul Rabbering, Domien Verschuuren en Giel Beelen zijn dit jaar de dj’s die van 18 tot en met 24 december in het Glazen Huis worden opgesloten. Ze mogen niets eten en zijn 24 uur per dag live te volgen via radio, online en tv. 

Meer informatie: www.seriousrequest.3fm.nl

SR 2015

Lees ook

  • Kan urine worden gebruikt om niercelcarcinoom op te sporen? De huidige aanpak bij kleine niermassa's is in de meeste gevallen een preventieve gedeeltelijke of volledige verwijdering van de nier, waarbij niet altijd duidelijk is of de massa goedaardig of kwaadaardig is. Moleculair epidemioloog Kim...

  • Neurowetenschapper Dennis Hernaus onderzoekt het beloningssysteem in ons brein. Hoe zorgt dit “breinnetwerk” ervoor dat wij gemotiveerd raken? 

  • Met een bachelordiploma Biomedical Sciences heb je ruime keuze waar je je gedetailleerde kennis over ziekte en gezondheid wilt toepassen. Of je nu in het lab of daarbuiten wilt werken. Lobke Meels is een inspirerend voorbeeld van een carrière buiten het lab. Ze combineerde haar bacheloropleiding...