Financiële steun WUN Research Development Fund 2015 voor COLA project

Dr. Mindel van de Laar (UNU-MERIT) heeft een financiële bijdrage uit het WUN Research Development Fund voor het Community of Learning for Africa (COLA) project gekregen.

COLA is een online studie- en onderzoekplatform dat (jonge) Afrikaanse PhD studenten ondersteunt bij het verbeteren van hun onderzoekvaardigheden. Het biedt cursussen aan en de mogelijkheid om van internationaal academisch personeel feedback te krijgen op hun onderzoeksvoorstellen, publicaties en papers met als doel de kwaliteit hiervan te verbeteren. Daarnaast biedt COLA onderzoekers de gelegenheid om samen te werken met andere onderzoekers, hun netwerk uit te breiden en via online discussieplatforms informatie en expertise uit te wisselen.

COLA wordt een netwerk voor Afrikaanse promovendi, hun begeleiders en internationale onderzoekers die werkzaam zijn binnen de themagebieden van UNU-MERIT en de School of Governance, te weten Governance, Public Policy, Innovatie, Technologie, Migratie, Social Protection en Economische Ontwikkeling.

UM en UNU-MERIT en de universiteiten van Ghana, Kaapstad, Alberta, Barcelona, Duisburg en Dakar gaan COLA ontwikkelen.

Mindel van de Laar

Lees ook

• Volgens sociologen Rolf van der Velden (UM)  en Arie Glebbeek (RUG) verkeert het onderwijs in een diepe crisis. Steeds meer mensen volgen een opleiding in het hoger onderwijs om zo voor te blijven op de rest waardoor een ware onderwijswedloop ontstaat. Wijzigingen in het onderwijsbeleid gaan het tij...

• Maak je klaar voor de ultieme Europese verkiezingservaring! Op 29 april organiseren Studio Europa en Politico de derde editie van het Maastricht Debate, als opwarmertje voor de Europese Parlementsverkiezingen (6-9 juni).

• Hoe kan én moet de overheid reageren op de huidige lage deelname aan het vaccinatieprogramma? Is drang, of zelfs dwang te rechtvaardigen? Op die vragen geeft het boek Inducing Immunity? Justifying Immunization Policies in Times of Vaccine Hesitancy antwoorden.