Financiële steun voor tweedaagse WUN Economics Workshop in april 2016

Prof. Tom van Veen (School of Business and Economics) heeft een financiële bijdrage van € 8715,- gekregen van het WUN voor het organiseren van een tweedaagse WUN Economics workshop. Dit is de eerste workshop op het gebied van Economics dat in WUN verband wordt gehouden en vindt plaats tijdens het WUN congres en de AGM in Maastricht op 3 en 4 april 2016. 

Tijdens de tweedaagse workshop presenteren economisch onderzoekers van verschillende WUN leden hun onderzoek. De onderwerpen van onderzoek en discussie zijn nauw gerelateerd aan de door de WUN vastgestelde global challenges zoals  de economische impact van onderwijs en kennisontwikkeling, , de economische impact van klimaatverandering, global economic governance, internationale economische ontwikkelingen met name in opkomende economieën, en Healthy Aging, arbeidsmarkt en duurzame werkgelegenheid. Meer informatie (o.a. de call for papers) kan worden gevonden op de website van de WUN: www.wun.ac.uk/wun/research/view/economics.
 

De workshop wordt afgesloten met een discussie om te komen tot een strategisch plan om economisch en sociaal-wetenschappelijk onderzoek  verder in de WUN te verankeren. Centrale vragen hierbij zijn:

  • Welke researchmogelijkheden zijn er in WUN verband? Op welke onderzoeksthema’s wordt door WUN onderzoekers onderzoek gedaan en waar zijn mogelijkheden tot samenwerking?

  • Wat kan  WUN als een internationaal netwerk van universiteiten doen om synergie op deze thema’s te creëren?

De WUN Economics Steering Group onder leiding van prof. Tom van Veen (UM) organiseert de workshop samen met onderzoekers van de universiteiten van West Australië, Kaapstad, York, Alberta, Sydney, Massachusetss Amherst, Bergen, Bristol, Leeds, Hong Kong, Southampton, Auckland en Zhejiang.

Meer informatie kan worden verkregen bij Prof. dr. Tom van Veen (SBE)t.vanveen@maastrichtuniversity.nl.

Lees ook