Dr. Anja Krumeich wint de Wynand Wijnen Onderwijsprijs

 

De Wynand Wijnen Onderwijsprijs is uitgereikt aan Dr. Anja Krumeich voor haar inspanningen voor de Master of Global Health. De jury prees haar om haar bijdragen aan deze Master. “Haar bijdragen hebben een structureel karakter, zijn zowel kwantitatief als kwalitatief uitzonderlijk. Dr. Krumeich is een voorbeeld voor haar collegae binnen en buiten de UM”, aldus de jury.

Dr. Anja Krumeich heeft door haar betrokkenheid aan de Master of Global Health een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van innovatieve vormen van internationalisering van hoger onderwijs. Als stage-coördinator helpt zij jaarlijks 50-80 studenten aan internationale stageplaatsen en onderhoudt, vergroot en versterkt hierdoor het bestaande wereldwijde netwerk. Met haar enthousiasme en sterke sociale antenne is ze in staat een hecht internationaal team te smeden, dat dag in dag uit bereid is te investeren in de voortdurende kwaliteitsbewaking en verbetering van deze uitstekende Master. Het programma Global Health behaalde in 2013 de eerste plaats en in 2015 een tweede plaats in de Keuzegids Masters.

Lees ook

  • Hoogleraar Machteld Marcelis kan haar werk aan de Universiteit Maastricht voortzetten. Onafhankelijk onderzoek door bureau BING in opdracht van het universiteitsbestuur laat zien dat er geen aanwijzingen zijn van sociale onveiligheid binnen sectie Psychiatrie van de vakgroep Psychiatrie &...

  • Het College van Bestuur van de Universiteit Maastricht heeft ingestemd met het plan voor de vernieuwing van de centrale proefdiervoorziening voor de UM en het Maastricht UMC+ op de reeds bestaande locatie aan de Universiteitssingel 50 (UNS50). Een nieuw gebouw is daarmee van de baan.

  • Voor het eerst is er wetenschappelijk bewijs dat een gepersonaliseerd voedingspatroon, gebaseerd op iemands stofwisselingsprofiel, tot een betere gezondheid leidt. Dit is een belangrijke stap richting effectievere voedingsinterventies die gericht zijn op het verbeteren van de gezondheid en voorkomen...