Dr. Anja Krumeich wint de Wynand Wijnen Onderwijsprijs

 

De Wynand Wijnen Onderwijsprijs is uitgereikt aan Dr. Anja Krumeich voor haar inspanningen voor de Master of Global Health. De jury prees haar om haar bijdragen aan deze Master. “Haar bijdragen hebben een structureel karakter, zijn zowel kwantitatief als kwalitatief uitzonderlijk. Dr. Krumeich is een voorbeeld voor haar collegae binnen en buiten de UM”, aldus de jury.

Dr. Anja Krumeich heeft door haar betrokkenheid aan de Master of Global Health een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van innovatieve vormen van internationalisering van hoger onderwijs. Als stage-coördinator helpt zij jaarlijks 50-80 studenten aan internationale stageplaatsen en onderhoudt, vergroot en versterkt hierdoor het bestaande wereldwijde netwerk. Met haar enthousiasme en sterke sociale antenne is ze in staat een hecht internationaal team te smeden, dat dag in dag uit bereid is te investeren in de voortdurende kwaliteitsbewaking en verbetering van deze uitstekende Master. Het programma Global Health behaalde in 2013 de eerste plaats en in 2015 een tweede plaats in de Keuzegids Masters.

Lees ook

  • Kan urine worden gebruikt om niercelcarcinoom op te sporen? De huidige aanpak bij kleine niermassa's is in de meeste gevallen een preventieve gedeeltelijke of volledige verwijdering van de nier, waarbij niet altijd duidelijk is of de massa goedaardig of kwaadaardig is. Moleculair epidemioloog Kim...

  • Neurowetenschapper Dennis Hernaus onderzoekt het beloningssysteem in ons brein. Hoe zorgt dit “breinnetwerk” ervoor dat wij gemotiveerd raken? 

  • Met een bachelordiploma Biomedical Sciences heb je ruime keuze waar je je gedetailleerde kennis over ziekte en gezondheid wilt toepassen. Of je nu in het lab of daarbuiten wilt werken. Lobke Meels is een inspirerend voorbeeld van een carrière buiten het lab. Ze combineerde haar bacheloropleiding...