Diabetesonderzoekers organiseren succesvolle sponsorloop voor Diabetesfonds

Een groep diabetesonderzoekers van de Universiteit Maastricht organiseerde vorige week donderdag in samenwerking met basisschool de Spiegel in Maastricht een sponsorloop voor het Diabetes Fonds. Door veel inzet van de school, de ouders en de kinderen die fanatiek sponsoren hebben geworven en met onvermoeibaar enthousiasme hebben gelopen, werd een bedrag van ruim 2400 euro opgehaald. Het geldbedrag komt volledig ten goede van onderzoek naar het voorkomen en genezen van diabetes in Nederland. 

Het initiatief komt van een groep van 12 onderzoekers van de afdelingen Humane Biologie en Bewegingswetenschappen van de UM en Radiologie van het Maastricht UMC+.

Diabeatit Run

De onderzoekers gaan zich op 10 oktober ook zelf in het zweet werken voor het Diabetes Fonds: dan vindt de derde editie van de Diabeatit Run plaats, waaraan het team, onder de naam Science2diabeatit Maastricht, zal deelnemen. De route start met het trotseren van de 589 traptreden van de Euromast in Rotterdam en eindigt, na een estafetterun van 84 kilometer, in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Sponsoren? Dat kan via deze website: http://www.diabeatitrun.nl/science2diabeatitmaastricht

Lees ook