Aanmelding & Inschrijving

Als je aan de Universiteit Maastricht (UM) wilt studeren, moet je je aanmelden via Studielink. Vervolgens bekijkt de UM of je aan de eisen voldoet. Als dit zo is, kom je in aanmerking voor toelating. Dit wil niet altijd zeggen dat je ook toegelaten wordt. Voor sommige opleidingen gelden extra eisen. Bij sommige bacheloropleidingen is een maximaal aantal studenten vastgesteld en krijg je te maken met selectie. Als je aan alle eisen voldoet, kun je worden toegelaten. Dan word je ingeschreven, en ben je student aan de UM.

Aanmelden voor een bachelor- of masteropleiding

Op deze pagina’s vind je algemene informatie die je nodig kunt hebben als je je voor een bachelor of master aan de UM aanmeldt. Ben je op zoek naar opleidingsspecifieke informatie, zoals bijvoorbeeld toelatingseisen, welke documenten je moet uploaden of wat de aanmelddeadlines zijn? Ga dan naar de webpagina met de toelatingseisen van de opleiding van je keuze.

 

Let op: je moet in het bezit zijn van een paspoort of EU/EER ID-kaart om je aan te kunnen melden bij de UM. Zonder paspoort of EU/EER ID-kaart is het niet mogelijk om je aan te melden.

 

Virtual Open Day

Wil je weten of een bepaald vak je ligt en ben je benieuwd naar wat Maastricht te bieden heeft? Neem dan alvast een voorproefje op onze Virtuele Open Dag. Doe onze virtuele tour en proef de bijzondere sfeer van de UM. Klik hier en veel plezier!