Aanmelding & inschrijving

Als je aan de Universiteit Maastricht (UM) wilt studeren, moet je je aanmelden via Studielink. Vervolgens bekijkt de UM of je aan de eisen voldoet. Als dit zo is, kom je in aanmerking voor toelating.

Dit wil niet altijd zeggen dat je ook toegelaten wordt. Voor sommige opleidingen gelden extra eisen. Bij sommige bacheloropleidingen is een maximaal aantal studenten vastgesteld en krijg je te maken met selectie. Als je aan alle eisen voldoet, kun je worden toegelaten. Dan word je ingeschreven, en ben je student aan de UM.

Voor een bachelor- of masteropleiding

Wil je meer weten over het aanmeldings- en inschrijvingsproces voor de opleiding die jij wil gaan volgen? En over de toelatingseisen en aanmelddeadlines? Ga op deze website naar de opleiding van jouw keuze; daar vind je onder de tabs 'Toelatingseisen' en 'Toelating & inschrijving' alle informatie die je nodig hebt.

Vind de UM-bacheloropleiding van jouw keuze in het overzicht bacheloropleidingen
Vind de UM-masteropleiding van jouw keuze in het overzicht masteropleidingen


Voor een pre-masteropleiding

Studeer jij nu aan het hbo? En wil je straks verder studeren aan de universiteit? Voldoet je bachelordiploma niet aan de toelatingseisen? Dan is een pre-master voor jou misschien een goede oplossing; hiermee krijg je de kennis en leer je de skills die je nodig hebt voor het de master van jouw keuze.

Elke pre-master die aan de UM wordt aangeboden heeft zijn eigen webpagina op de UM-website. Daar vind je ook informatie over vooropleidingseisen en het aanmeldings- en inschrijvingsproces.

Vind de UM pre-masteropleiding van jouw keuze in het overzicht pre-masters

Virtual Open Day

Wil je weten of een bepaald vak je ligt en ben je benieuwd naar wat Maastricht te bieden heeft? Neem dan alvast een voorproefje tijdens onze 24/7 Virtuele Open Dag. Doe onze virtuele tour en proef de bijzondere sfeer van de UM. Klik hier voor start!