Student Idea Competition

Elk jaar organiseert het Student Project Team de Student Idea Competition waar je jouw idee aan een jury van experts op de Universiteit van Maastricht (UM) kan presenteren en een geldprijs kan winnen om jouw idee uit te voeren.

Het doel van de Student Idea Competition is om het studentenleven te verbeteren op de UM. Het Student Project Team ontwikkelt samen met UM-afdelingen de uitdagingen en wijst aan elk van hen toe aan een studententeam. Vervolgens ontwikkelen de teams originele en duurzame ideeën om de UM-uitdagingen op te lossen. Zodra ze de eerste fase hebben doorlopen, krijgen ze workshops aangeboden ter voorbereiding op de uiteindelijke prijsuitreiking voor de UM-jury.

Tijdens de finale wint het team met het beste idee de hoogtste geldprijs, gevolgd door het tweede en derde beste team.

Voorwaarden voor deelname

  • Je moet geregistreerd staan als student aan de UM.
  • Je idee moet als doel hebben om het studentenleven op de UM te verbeteren.
  • Je idee moet origineel zijn.

Hoe kun je deelnemen?

De competitie vindt ieder jaar plaats. De 2023-editie is op dit moment nog in ontwikkeling. Op ons Instagram account   maken we begin 2023 bekend wanneer de 2023 Student Idea Competition van start gaat.

Winnaars

2022

Eatly
Eatly's doel is het verminderen van voedselverspilling. Dat doen ze door fruit en groente die een supermarkt niet (meer) verkoopt, maar die wel van goede kwaliteit zijn, te verkopen.  

2021

Digital Loan Service
Digital Loan Service wil elektronische apparatuur uitlenen aan studenten die zich deze tijdelijk niet kunnen veroorloven en daardoor in studieporblemen dreigen te komen.

2020

Vanwege COVID-19 is de Student Idea Competition 2020 geannuleerd.

2019

Precious Plastic Maastricht
Het idee bedacht door dit team was om 'pen-recycling' prullenbakken te installeren naast de al bestaande prullenbakken binnen de UM.