Universiteit Maastricht behoudt toppositie in 2023 Better World MBA ranking

De MBA-programma's van de executive tak van Maastricht University School of Business and Economics, MSM en UMIO, is door Corporate Knights, een toonaangevend tijdschrift op het gebied van duurzaam ondernemen, uitgeroepen tot een van de top drie MBA-programma's op het gebied van duurzaam ondernemen wereldwijd. Met een derde plaats staat de Maastricht University School of Business and Economics boven de meest gerenommeerde programma's ter wereld.

De prestatie is een erkenning van de focus van de Universiteit Maastricht op duurzaamheid in de inhoud van de cursussen en het onderzoek van de faculteit, en op het stimuleren van leeromgevingen die studenten in staat stellen zich te verdiepen in milieu-, sociale en bestuurlijke kwesties binnen de context van het bedrijfsleven.

De 2023 Better World MBA Ranking waardeert ook de inzet van Maastricht University School of Business and Economics om het begrip duurzame ontwikkeling in de inhoud van haar MBA-cursussen op te nemen, met als doel leiders te kweken die het bedrijfsleven inzetten als een kracht voor een betere samenleving. 

De MBA-programma's van de Universiteit Maastricht behoren tot de beste ter wereld in het bijbrengen van een holistisch doel in de leiders van morgen en ervoor te zorgen dat ze de vaardigheden en waarden hebben om een meer inclusieve economie op te bouwen die ten goede komt aan de samenleving en de natuurlijke wereld.  - Toby Heaps, CEO en hoofdredacteur bij Corporate Knights

Benchmark

De indrukwekkende derde positie van de Business School in de ranglijst biedt een belangrijke benchmark voor toekomstige MBA-studenten die het potentieel van het bedrijfsleven erkennen om de huidige existentiële bedreigingen aan te pakken.

De Corporate Knight Better World MBA Ranking toont de meest duurzame business programma's over de hele wereld. De MBA-programma's van SBE streven ernaar om de waarden van SBE (Fostering Sustainable Development, International, Inclusive, Connected en Co-creative) tot de kern van de studentenervaring te maken en het maakt me erg trots dat deze inspanningen door Corporate Knights zijn erkend als behorend tot de top 3 in de wereld. Onze MBA-programma's hebben inderdaad laten zien dat we een positieve impact hebben op de omgeving waar we deel van uitmaken! - Mariëlle Heijltjes, decaan Maastricht University School of Business and Economics

Lees ook