UM Rector Rianne Letschert in de finale voor Topvrouw van het jaar

UM Rector Magnificus Rianne Letschert van de Universiteit Maastricht is één van de finalisten voor de titel Topvrouw van het jaar 2019. Een belangrijk criterium dit jaar is diversiteit.

De namen van de drie finalisten werden deze week bekend gemaakt door de jury van de verkiezing, onder leiding van voormalig onderwijsminister Jet Bussemaker. De andere twee topvrouwen zijn Agnes Koops van PwC Accountants en Daphne de Kluis, CEO commercial banking en lid van het Executive Committee van ABN AMRO.

De finalisten zullen zich op 26 september persoonlijk presenteren aan de vijfkoppige jury tijdens een feestelijke bijeenkomst in Amsterdam. De winnares zal dezelfde avond worden bekendgemaakt.

De beoordelingscriteria zijn onder andere de zwaarte van de huidige functie, de behaalde resultaten en de leiderschapsstijl. Daarnaast wordt gekeken naar persoonlijke eigenschappen zoals durf en ambitie en de invloed die deze managers hebben als rolmodel voor andere vrouwen.

 

Lees ook

  • Vreedzame protesten bij FASoS terwijl het College van Bestuur en de faculteit blijven in gesprek met activisten.

  • The Executive Board and the protesting students and staff have agreed that a small group of 'observers' can remain on the premises overnight, while the rest of the attendees have left the premises. This agreement specifically applies to the upcoming night and has been reached after a day of dialogue...

  • Op 3 en 4 april 2024 presenteerde Philzuid het concert ‘Philstories’ in Opus 9 in de Mariaberg wijk. Samen met Prof.dr. Peter Peters en dr. Veerle Spronck, muzikanten en medewerkers van Philzuid zochten contact met bewoners en buurtorganisaties in Mariaberg. Tijdens diners, vergaderingen en fietsen...