UM Rector Rianne Letschert in de finale voor Topvrouw van het jaar

UM Rector Magnificus Rianne Letschert van de Universiteit Maastricht is één van de finalisten voor de titel Topvrouw van het jaar 2019. Een belangrijk criterium dit jaar is diversiteit.

De namen van de drie finalisten werden deze week bekend gemaakt door de jury van de verkiezing, onder leiding van voormalig onderwijsminister Jet Bussemaker. De andere twee topvrouwen zijn Agnes Koops van PwC Accountants en Daphne de Kluis, CEO commercial banking en lid van het Executive Committee van ABN AMRO.

De finalisten zullen zich op 26 september persoonlijk presenteren aan de vijfkoppige jury tijdens een feestelijke bijeenkomst in Amsterdam. De winnares zal dezelfde avond worden bekendgemaakt.

De beoordelingscriteria zijn onder andere de zwaarte van de huidige functie, de behaalde resultaten en de leiderschapsstijl. Daarnaast wordt gekeken naar persoonlijke eigenschappen zoals durf en ambitie en de invloed die deze managers hebben als rolmodel voor andere vrouwen.

 

Lees ook

  • Since Hungary took over the rotating presidency of the EU Council on July 1st, its Prime Minister Viktor Orbán has embarked on a widely criticized peace mission for Ukraine, including meetings with leaders of Russia and China. This has led to much speculation about what the next six months of the...

  • “We zijn pioniers van een nieuwe tak van engineeringwetenschappen, niet alleen voor Maastricht, maar voor de wereld.” Zegt Francesco Ferrari over de groep van dertien studenten, waaronder hijzelf, die in juli als eerste het bachelordiploma Circular Engineering kreeg. 

  • Universiteit Maastricht heeft een nieuwe onderzoekskas gebouwd op Brightlands Campus Greenport Venlo. In deze high-tech kas wordt vanaf 1 september onderzoek gedaan naar de land- en tuinbouw van de toekomst: van nieuwe teelttechnieken en de ontwikkeling van planten tot aan de optimalisatie van...