Twee zilveren Reimagine Education Awards voor KE@Work

De resultaten zijn binnen! Na het nieuws over de nominatie van KE@work voor de prestigieuze Reimagine Education Awards, telde het ‘win-win-win’-initiatief er ook daadwerkelijk twee keer winst bij op.

Tijdens de awardceremonie in San Francisco won KE@Work een zilveren award in de categorie Best Employer-University Partnership. Het honoursprogramma, dat onderdeel uitmaakt van de bacheloropleiding Data Science and Knowledge Engineering, ontving daarnaast de zilveren award binnen de discipline Engineering & IT. Meer dan 1150 projecten uit 39 landen streden om een onderwijsprijs.

Reimagine Education Awards 2018
KE@Work ontvangt de zilveren award voor Best University-Employer Partnership in San Francisco. (Foto: Herco Fonteijn)

Een aantrekkelijke manier om kennis te maken met de arbeidsmarkt

KE@Work komt uit de koker van professor Frank Thuijsman. “We wilden studenten een aantrekkelijke manier bieden om kennis te maken met de arbeidsmarkt, terwijl we ze tegelijkertijd blijven betrekken bij hun studie”, zei hij eerder.

Ook Ellen Narinx-Schrauwen en Mel Schickel, de voormalige en huidige coördinatoren van KE@Work, zijn betrokken bij het programma. Voor een award voor beste partnerschap is echter meer nodig dan alleen het Departement Data Science and Knowledge Engineering: felicitaties zijn ook op hun plek voor alle deelnemende bedrijven, DKE-studenten en -begeleiders die KE@Work tot een succes maken.

Vanaf hun tweede studiejaar werken getalenteerde en gemotiveerde bachelorstudenten van het Data Science and Knowledge Engineering-programma bij (internationale) bedrijven in de regio

Lees meer over KE@Work

Lees ook

  • Zelfstandig besluiten nemen bij vergelijkbare situaties doen computers al volop. Maar kunnen zij ook kennis toepassen op nieuwe feiten? Mark Winands, de kersverse hoogleraar Machine Reasoning bij het Department of Advanced Computing Sciences (DACS), ontwikkelt rationeel handelende computerprogramma...

  • Zou het milieu erbij gebaat zijn als we plastic vervangen door papier of glas? Nee, is het verrassende antwoord van Kim Ragaert, hoogleraar Circular Plastics. Zij pleit voor een alternatieve aanpak, gericht op meer bewustwording en kennis op het gebied van recycling.

  • Het eerste lustrum van Brightlands Smart Services Campus in Heerlen was reden voor een feestje. Een dubbel feestje zelfs, want naast het vijfjarig bestaan werd ook de officiële opening van AI-hub Brightlands gevierd.