Marie Skłodowska-Curie Postdoctoral Fellowship voor SBE-onderzoeker

Aan SBE-onderzoeker Jakob Raymaekers is een Marie Skłodowska-Curie Postdoctoral Fellowship toegekend voor zijn onderzoeksproject over Causal Discovery. Het doel van dit Fellowship is om de carrière van onderzoekers te ondersteunen en excellentie in onderzoek te bevorderen.

"Ik hoop dat dit onderzoek wetenschappers in verschillende disciplines zal helpen om nieuwe en geldige causale verbanden te ontdekken" - Jakob Raymaekers

Jakob Raymaekers, assistent-professor bij de afdeling Kwantitatieve Economie (MSCM)

Robust Causal Discovery

Kunnen we causale mechanismen leren uit observationele data? Het antwoord is ja, onder de juiste voorwaarden. Hoewel sommige van deze voorwaarden bekend zijn, worden ze niet volledig begrepen. Maar al te vaak nemen we aan dat de gegevens die we observeren vrij zijn van meetfouten en anomalieën. Jakob wil deze aanname elimineren en onderzoeken hoe ver we de grenzen van causale ontdekking kunnen verleggen. Meer precies zal hij onderzoeken of causale ontdekking nog steeds mogelijk is wanneer de data niet zo braaf en dus realistischer zijn.

Met zijn onderzoek wil Jakob het theoretisch begrip van causale ontdekking bevorderen en een veelzijdige toolbox bouwen om wetenschappers die causale ontdekkingen doen te ondersteunen en de betrouwbaarheid van hun bevindingen te verbeteren.

Nima Hassanloo

Lees ook