Gratis mini-cursus 'Vitaal en gezond ouder worden' van start

 

Wat is veroudering eigenlijk? Hoeveel moet ik bewegen, wat kan ik het beste eten? Hoe houd ik mijn spieren sterk? Nieuwsgierig naar de antwoorden? Meld je dan aan voor de interessante mini-cursus Vitaal en gezond ouder worden, die deze week van start gaat. Helemaal gratis en online!

In de gratis 8-delige mini-cursus ‘Vitaal en gezond ouder worden’ praten Nederlandse topwetenschappers je bij over de laatste inzichten uit wetenschappelijk onderzoek naar veroudering. De mini-cursus biedt een mix van informatieve filmpjes, interessante feiten en cijfers en oefeningen om zelf mee aan de slag te gaan. Een van de wetenschappers die betrokken is bij de cursus is Lex Verdijk, universitair docent humane biologie aan de Universiteit Maastricht. Hij doet onderzoek naar de rol van beweging en voeding in de adaptatie van spiermassa en spierfunctie.

De gratis mini-cursus gaat 23 september 2022 van start en is bedoeld voor een algemeen publiek zonder wetenschappelijke voorkennis. Het bestaat uit acht afleveringen die je per e-mail ontvangt.  De mini-cursus is ontwikkeld door DuSRA-VOILA, het grootste samenwerkingsverband van experts op het gebied van veroudering in Nederland.

Lees ook

  • Als patiënt in een ziekenhuis zie je dagelijks veel verschillende gezichten aan je bed: een verpleegkundige die je bloeddruk meet, een arts of verpleegkundig specialist die jou informeert over het zorgplan en een voedingsdeskundige die jou voorziet van het juiste eten en drinken. Hoewel al deze...

  • Een internationaal onderzoeksconsortium, waaronder NUTRIM-onderzoeker Zlatan Mujagic en andere Maastrichtse onderzoekers, heeft onderzoek gedaan naar de effecten van stress op de darmen. Dit onderzoek heeft eindelijk ontrafeld hoe stress leidt tot verergering van inflammatoire darmziekten. Deze...

  • Alisa verhuisde op 17-jarige leeftijd van Moskou naar Nederland om eerstejaars bachelorstudent Regenerative Medicine and Technology (RMT) te worden. De avontuurlijke geest van Alisa drijft haar steeds naar gloednieuwe ervaringen, zoals de RMT bacheloropleiding en haar hobby Tribal Fusion dansen.