Adelante en Universiteit Maastricht tekenen samenwerkingsovereenkomst

 

Het vastleggen van uitgangspunten voor samenwerking op de terreinen van onderzoek en onderwijs binnen de Faculty of Psychology and Neuroscience (FPN) van de Universiteit Maastricht (UM). Dat is het doel van de samenwerkingsovereenkomst die maandag 11 april 2016 is ondertekend door Bernadette Jansma, decaan van de faculteit en de heer Jean-Paul Essers, voorzitter Raad van Bestuur van Adelante.

Met name de onderzoeksactiviteiten op het gebied van tinnitus vormden de aanleiding tot deze overeenkomst. Adelante als klinisch/academische partner en de faculteit (FPN) als wetenschappelijke partner geven door deze samenwerking groen licht voor uitbreiding van de onderzoeksactiviteiten. Dr. Rilana Cima, onderzoekscoördinator bij Adelante en universitair docent op de onderzoekslijn tinnitus, gaat hieraan verder vorm geven.


De samenwerkingsovereenkomst heeft verder geen gevolgen voor de reeds bestaande samenwerking met de medische faculteit en de vakgroep revalidatiegeneeskunde. Het vormt juist een waardevolle toevoeging om de ambities van Adelante op het gebied van academisering te waarborgen

Lees ook