Nieuws

 • Schatkamer klassieke muziek

  26-03-2019

  Op 29 en 30 maart organiseert het Maastricht Centre for the Innovation of Classical Music (MCICM) een bijzonder symposium in respectievelijk de St. Janskerk en het Conservatorium in Maastricht. Aanleiding voor het internationale symposium is de oratie van prof. dr. Peter Peters, bijzonder hoogleraar Innovatie van Klassieke Muziek, op vrijdag 29 maart.

 • Harde kern werkenden volgde nooit een cursus

  25-03-2019

  Een harde kern van ruim een kwart van de werkenden heeft nog nooit een cursus gevolgd in zijn of haar arbeidsloopbaan.

 • Begeleiding door studenten zorgt voor 75% minder verliespunten bij middelbare scholieren

  21-03-2019

  Met hulp van studenten van de Universiteit Maastricht hebben middelbare scholieren significant hun schoolprestaties weten te verbeteren.

 • Universiteit Maastricht vraagt bouwvergunning aan voor BioMedisch Centrum

  18-03-2019

  Vandaag heeft de Universiteit Maastricht bij de Gemeente Maastricht een bouwvergunning aangevraagd voor het BioMedisch Centrum, het nieuwe onderzoekscentrum waar ook proefdieren kunnen worden ingezet.

 • De grensoverschrijdende weg vrijmaken naar een Euregionaal centrum voor kinderchirurgie

  13-03-2019

  De manier waarop het medisch specialisme kinderchirurgie in Nederland, Duitsland en België is georganiseerd, verschilt onderling aanzienlijk. Dit heeft gevolgen voor kwalificaties van kinderchirurgen in de Euregio Maas-Rijn, zowel in de erkenning en registratie van een kinderchirurg, als in het grensoverschrijdend opleiden van nieuwe artsen.

 • The Maastricht Debate 2019

  12-03-2019

  Op 29 april, van 19.00 tot 20.30 uur, gaan kanshebbers voor het presidentschap van de Europese Commissie in Maastricht met elkaar in debat. Jonge mensen (18-29 jaar) kunnen zich aanmelden voor aanwezigheid tijdens het debat.

 • Te weinig calcium in multivitaminen voor zwangeren

  01-03-2019

  Multivitaminen voor zwangere vrouwen bevatten onvoldoende calcium om de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid te behalen. Ongeveer 60 procent van de vrouwen krijgt dan ook te weinig calcium binnen (minder dan een gram per dag). Dat vergroot het risico op complicaties voor moeder en kind.

 • Samen op weg naar Next Generation Supply Chain Management

  01-03-2019

  In de provincie Limburg bevindt zich een fors aantal internationaal grote logistieke bedrijven evenals een groot aantal logistieke MKB-bedrijven en start-ups. Dit geldt met name in de regio Venlo. De logistieke sector in de provincie is dan ook van groot belang. Om een leidende positie te behouden is voortdurende innovatie nodig.  Daarom slaan Universiteit Maastricht en Provincie Limburg de handen ineen om de logistieke sector in de regio en Nederland verder te ontwikkelen met innovatieve supply chainoplossingen.

 • Logo YUFE

  De Universiteit Maastricht bouwt mee aan Europese Universiteit

  01-03-2019

  De Universiteit Maastricht slaat de handen in elkaar met zeven andere universiteiten uit evenveel verschillende Europese landen. Samen vormen ze de YUFE-alliantie (Young Universities for the Future of Europe)

 • Wat de economische crisis heeft betekend voor de carrière van jongeren

  25-02-2019

  Dat jongeren in tijden van crisis vaker werkloos zijn dan ouderen is bekend. Maar uit onderzoek van het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) blijkt nu dat de recente economische crisis ook hun leergedrag aanzienlijk heeft veranderd.

Abonneren op Nieuws