Nieuws

 • BReIN - Brightlands e-Infrastructure for Neurohealth

  Twintig miljoen euro voor aanpak alzheimer via big data

  13-05-2019

  Provincie Limburg, het Maastricht UMC+ en de Universiteit Maastricht (UM) investeren gezamenlijk €20 miljoen in een nieuw onderzoeksinstituut, genaamd BReIN (Brightlands e-Infrastructure for Neurohealth). Geestelijk vader van BReIN is de Maastrichtse hoogleraar Milieugezondheidkunde, prof. dr. Jos Kleinjans.

 • Vestiging Brightlands Maastricht Health Campus in Life Sciences 'hot spot' Californië

  01-05-2019

  Brightlands Maastricht Health Campus heeft op maandag 29 april een vestiging geopend in de business accelerator van de Universiteit van Californië in Irvine aan de Amerikaanse westkust. 

 • HBO-Monitor 2018: werkloosheid stijgt licht, maar betere baankwaliteit

  15-04-2019

  De werkloosheid onder afgestudeerde hbo’ers is voor het eerst sinds vijf jaar licht gestegen. In 2017 was de gemiddelde werkloosheid 3,2%, in 2018 is dat 3,6%.

 • Schatkamer klassieke muziek

  26-03-2019

  Op 29 en 30 maart organiseert het Maastricht Centre for the Innovation of Classical Music (MCICM) een bijzonder symposium in respectievelijk de St. Janskerk en het Conservatorium in Maastricht. Aanleiding voor het internationale symposium is de oratie van prof. dr. Peter Peters, bijzonder hoogleraar Innovatie van Klassieke Muziek, op vrijdag 29 maart.

 • Harde kern werkenden volgde nooit een cursus

  25-03-2019

  Een harde kern van ruim een kwart van de werkenden heeft nog nooit een cursus gevolgd in zijn of haar arbeidsloopbaan.

 • kjh

  Begeleiding door studenten zorgt voor 75% minder verliespunten bij middelbare scholieren

  21-03-2019

  Met hulp van studenten van de Universiteit Maastricht hebben middelbare scholieren significant hun schoolprestaties weten te verbeteren.

 • Universiteit Maastricht vraagt bouwvergunning aan voor BioMedisch Centrum

  18-03-2019

  Vandaag heeft de Universiteit Maastricht bij de Gemeente Maastricht een bouwvergunning aangevraagd voor het BioMedisch Centrum, het nieuwe onderzoekscentrum waar ook proefdieren kunnen worden ingezet.

 • De grensoverschrijdende weg vrijmaken naar een Euregionaal centrum voor kinderchirurgie

  13-03-2019

  De manier waarop het medisch specialisme kinderchirurgie in Nederland, Duitsland en België is georganiseerd, verschilt onderling aanzienlijk. Dit heeft gevolgen voor kwalificaties van kinderchirurgen in de Euregio Maas-Rijn, zowel in de erkenning en registratie van een kinderchirurg, als in het grensoverschrijdend opleiden van nieuwe artsen.

 • The Maastricht Debate 2019

  12-03-2019

  Op 29 april, van 19.00 tot 20.30 uur, gaan kanshebbers voor het presidentschap van de Europese Commissie in Maastricht met elkaar in debat. Jonge mensen (18-29 jaar) kunnen zich aanmelden voor aanwezigheid tijdens het debat.

 • Te weinig calcium in multivitaminen voor zwangeren

  01-03-2019

  Multivitaminen voor zwangere vrouwen bevatten onvoldoende calcium om de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid te behalen. Ongeveer 60 procent van de vrouwen krijgt dan ook te weinig calcium binnen (minder dan een gram per dag). Dat vergroot het risico op complicaties voor moeder en kind.

Abonneren op Nieuws