Nieuws

 • Lars Riecke

  Spraak verstaan met elektrische stroom

  23-01-2018

  Wetenschappers van de Universiteit Maastricht (UM) en het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) zijn erin geslaagd om spraakverstaan te beïnvloeden door het hersengebied dat betrokken is bij spraakverstaan met elektrische stroompjes door de schedel heen te stimuleren.

 • Topsport combineren met studeren aan de UM

  Topsport combineren met universitaire opleiding wordt aan de UM gemakkelijker

  17-01-2018

  Op dinsdag 23 januari ondertekenen Prof. Dr. Martin Paul, voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Maastricht, en Drs. Annette Mosman RA, penningmeester van NOC*NSF, het Actieplan FLOT: FLexibel Onderwijs en Topsport. Met deze ondertekening verbindt de UM zich aan dit actieplan waarin structurele afspraken zijn gemaakt over de ondersteuning van topsporters die naast hun studie aan de UM veel tijd nodig hebben voor voorbereiding van en deelname aan internationale sportevenementen.

 • ‘Waar kom je vandaan?’ Waarom vragen we dat?

  10-01-2018

  In haar proefschrift laat Lotte Thissen zien dat iedereen buitenlandsheid kan ervaren, ongeacht afkomst of achtergrond. Een van de belangrijkste conclusies van haar onderzoek is dat we moeten stoppen met vragen waar iemand vandaan komt.

 • infinity games

  Computerspel onderzoekt composities en harmonie in de kunst

  08-01-2018

  Maastrichtse wetenschappers bouwen brug tussen kunst, data- en computer-science

 • Nieuwbouw UM als living lab voor duurzaam vastgoed

  18-12-2017

  UM als eerste Europese onderwijsinstelling geregistreerd voor de WELL Building Standard.

 • Jos Smits ontvangt Maastricht University Medallion of Honour

  07-12-2017

  Prof. dr. Jos Smits heeft donderdag 7 december, tijdens zijn afscheidssymposium, de Maastricht University Medallion of Honour ontvangen uit handen van Martin Paul, voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Maastricht.

 • Grote knelpunten verwacht voor werkgevers in techniek, zorg en onderwijs

  04-12-2017

  Tot 2022 zal het aantal werkenden in Nederland met ongeveer 520.000 groeien. Dat komt neer op een werkgelegenheidsgroei van gemiddeld 1,0% per jaar. Hbo’ers en wo’ers hebben tot 2022 de beste arbeidsmarktperspectieven. Voor afgestudeerden met een opleiding in de techniek of zorg zijn de arbeidsmarktperspectieven (zeer) goed op alle niveaus, van mbo tot wo.

 • Annelies van der Pauw nieuwe voorzitter Raad van Toezicht Universiteit Maastricht

  04-12-2017

  De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen heeft mevrouw mr. Annelies van der Pauw per 1 december benoemd tot voorzitter van de Raad van Toezicht van de Universiteit Maastricht.

 • Volkoren zorgt voor lager risico op chronische ziekte

  30-11-2017

  Een groep vooraanstaande voedingswetenschappers, het International Carbohydrate Quality Consortium (ICQC), meldt  dat vaker volkoren eten direct samenhangt met een lager sterfterisico, minder kans op type 2 diabetes, hart- en vaatziekten en obesitas, en mogelijk ook dikke-darm-kanker.

 • Alzheimer Plaques

  Zonder dementie toch geheugenproblemen door plaques

  30-11-2017

  Ook bij mensen zonder dementie zorgen zogeheten plaques (ook wel Alzheimer-eiwitten genoemd) voor het minder goed functioneren van het geheugen (MUMC+ nieuws).

Abonneren op Nieuws