Nieuws

 • Housing Helpdesk

  Helpende hand bij huurproblemen

  20-11-2017

  Het leek zo mooi: Lisette en Stefan* vonden eind vorig jaar een leuk, betaalbaar appartement in het centrum van Maastricht. De lekkende douche en een kapot raam zouden volgens de huisbaas snel worden gemaakt. Maar toen Lisette en Stefan waren verhuisd, bleken er veel meer gebreken te zijn, die niet werden verholpen. Talloze mails en een gesprek met de verhuurder liepen op niets uit. In een ultieme poging om een oplossing te vinden, schakelden de huurders de Housing Helpdesk in.

 • Daniel Bogdanski

  Een ervaring die je leven verandert

  17-11-2017

  Een kort interview met UM-student Daniel Bogdanski, in de Week van de Internationale Student.

 • ROA rapport

  Loopbaanperspectief meenemen in opleidingskeuze loont voor mbo’er

  17-11-2017

  Mbo’ers die carrièreperspectieven (heel) sterk hebben laten meewegen in hun keuze voor een opleiding zijn succesvoller op de arbeidsmarkt.

 • CvB - Martin Paul

  Een internationale gemeenschap in Maastricht

  16-11-2017

  Een kort interview met collegevoorzitter Martin Paul, in de Week van de Internationale Student.

 • FL_Law building

  Keuzegids Hoger Onderwijs 2018: bachelors Fiscaal Recht en European Law School op de 1e plaats

  15-11-2017

  De Keuzegids 2018 laat een mooie score zien voor de Maastrichtse rechtenopleidingen. Zowel de bachelor Fiscaal Recht als de bachelor European Law School staan op de eerste plaats in deze ranglijst. De bachelor Rechtsgeleerdheid klimt naar een goede derde plaats.

 • Brenda Yamba 1
 • Keuzegids 2017

  Keuzegids Bachelors 2018: kwaliteitszegel voor drie UM colleges

  15-11-2017

  De Keuzegids Bachelors 2018 die vandaag verschijnt, laat een mooie stijgende lijn zien in de scores van onze universiteit. Dankzij de beoordelingen van onze studenten hebben veel opleidingen een goede vooruitgang geboekt. Bijzonder is dat alle drie de UM colleges een kwaliteitszegel behaald hebben. Dit zegel geeft aan dat zij als topopleiding worden beoordeeld. Opvallend is dat University College Venlo voor het eerst meedoet en meteen de eerste plaats behaalt. Maar ook de scores van University College Maastricht en het Maastricht Science Programma laten een stabiele toppositie zien in de Keuzegids.

 • Sarah

  “Er is hier niet één goed of fout”

  15-11-2017

  In de Week van de Internationale Student presenteren we dagelijks een nieuw verhaal. Deze keer Sarah Weingartz uit Duitsland.

 • CostasGeorgiades

  “Ik heb ver weg van huis een thuis gevonden”

  14-11-2017

  In de Week van de Internationale Student presenteren we dagelijks een nieuw verhaal. Vandaag: Costas Georgiades uit Cyprus.

 • Aangenaam: Centraal Promovendi Platform

  14-11-2017

  Een korte kennismaking met het werk van het Centraal Promovendi Platform.

Abonneren op Nieuws