Nieuws

 • Barbara Strating & Mieke Derickx

  De schoonheid voorbij

  20-07-2022

  Op welke manier reflecteert kunst op onze gemeenschap? Hoe drukt onze gemeenschap zich uit door middel van kunst? Barbara Strating is de nieuwe curator van de Kunst- en Erfgoedcommissie van de Universiteit Maastricht. Zij volgt Mieke Derickx op, die na meer dan 20 jaar afscheid neemt. Een gesprek over nieuwsgierigheid en verwondering, Patient Zero en kunst als meditatie voor ons collectief geheugen.

 • samenwerking Radboud Universiteit en UM

  Samenwerkingsovereenkomst Radboud Universiteit en Universiteit Maastricht

  14-06-2022

  Radboud Universiteit in Nijmegen en de Universiteit Maastricht hebben op 14 juni 2022 een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor zowel onderwijs als onderzoek.

 • Limburg krijgt academisch leer-werktraject tot eerstegraads lesbevoegdheid

  17-03-2022

  De Universiteit Maastricht en de docentenacademie van de Radboud Universiteit gaan intensiever samenwerken bij het tegengaan van het lerarentekort in het middelbaar onderwijs. Door de start van een gezamenlijk leer-werktraject kunnen (potentiële) leraren ook in Limburg een eerstegraads bevoegdheid halen via een academische lerarenopleiding. Het nieuwe traject start in september 2022.

 • Illustratie: groen investeren
 • INKOM

  INKOM 2020 is begonnen!

  17-08-2020

  Vandaag zijn ruim 3.000 studenten van de Universiteit Maastricht en Zuyd Hogeschool begonnen aan hun introductieweek in Maastricht.

Abonneren op Nieuws