• Barbara Strating & Mieke Derickx

De schoonheid voorbij

20-07-2022

Op welke manier reflecteert kunst op onze gemeenschap? Hoe drukt onze gemeenschap zich uit door middel van kunst? Barbara Strating is de nieuwe curator van de Kunst- en Erfgoedcommissie van de Universiteit Maastricht. Zij volgt Mieke Derickx op, die na meer dan 20 jaar afscheid neemt. Een gesprek over nieuwsgierigheid en verwondering, Patient Zero en kunst als meditatie voor ons collectief geheugen.

• samenwerking Radboud Universiteit en UM

Samenwerkingsovereenkomst Radboud Universiteit en Universiteit Maastricht

14-06-2022

Radboud Universiteit in Nijmegen en de Universiteit Maastricht hebben op 14 juni 2022 een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor zowel onderwijs als onderzoek.

• Limburg krijgt academisch leer-werktraject tot eerstegraads lesbevoegdheid

17-03-2022

De Universiteit Maastricht en de docentenacademie van de Radboud Universiteit gaan intensiever samenwerken bij het tegengaan van het lerarentekort in het middelbaar onderwijs. Door de start van een gezamenlijk leer-werktraject kunnen (potentiële) leraren ook in Limburg een eerstegraads bevoegdheid halen via een academische lerarenopleiding. Het nieuwe traject start in september 2022.

• Illustratie: groen investeren
  • INKOM

INKOM 2020 is begonnen!

17-08-2020

Vandaag zijn ruim 3.000 studenten van de Universiteit Maastricht en Zuyd Hogeschool begonnen aan hun introductieweek in Maastricht.