• Hanneke van der Tas

Van jurist tot filmproducent

11-08-2022

In 1999 was Hanneke van der Tas een van de eerste studenten die afstudeerde aan de toen gloednieuwe European Law School van de Universiteit Maastricht. Vervolgens deed ze een postdoc aan de Harvard Law School. Ze deed zowel New York als in Parijs het balie-examen, waardoor het er alle schijn van had dat ze advocaat of rechter zou worden. Maar toen nam haar leven een heel andere wending.

• Willem Overbosch in Australia
  • Rick Maijer
  • um_star_show

Geslaagde eerste editie van de UM Star Show

30-03-2021

Het Alumni Office van de Universiteit Maastricht kijkt terug op een geslaagde UM Star Show! Dit online evenement vond voor de eerste keer plaats op 25 maart 2021.

• dick_bemelmans

‘‘The great escape’’

25-02-2021

Vaak stress op je werk, weinig tijd voor familie, altijd druk… Voor veel mensen is dit de dagelijkse realiteit. Dick en Izabela Bemelmans, alumni van de Universiteit Maastricht, besloten uit deze ‘ratrace’ te stappen. Afgelopen jaar verhuisden zij naar een bijzondere plek op het Poolse platteland, met als doel om mensen rust en ontspanning te bieden en hen iets te leren over de natuur. Dit is hun verhaal. ‘‘We werken misschien wel harder dan ooit, maar zijn meer relaxed.’’

• Lydia Liu

Van rechtenstudent tot alweer 10 jaar inwoner van Nederland

12-10-2020

In deze nieuwe rubriek gaan we met UM-alumni op ‘tijdreis’ door hun werkzame leven. Wat wilden zij worden als kind, waar werken ze momenteel en hoe zien zij zichzelf over 10 jaar? Deze keer: Lydia Liu (Chinese naam: Yueying Liu), een alumna uit China die besloot in Nederland te blijven na haar studie…

• fixed_gear_coffee

Wanneer liefde voor koffie en fietsen samenkomt

12-10-2020

Ontdek de verhalen achter UM-alumni en hun bedrijven, creatieve projecten, speciale hobby’s, enzovoorts! Deze keer hebben we aandacht voor Fixed Gear Coffee, een koffieketen en –merk gerund door Brian en Shivani, die zowel alumni van de Universiteit Maastricht als geliefden zijn.

• saskia_kalb
  • unleash_today

Twee ambitieuze vrouwen met een missie

09-03-2020

Maak kennis met UM-alumni die hun baan combineren met een bijzondere hobby, eigen bedrijf, creatief project, enzovoorts! Deze keer: de succesvolle beweging Unleash Today, dat jonge vrouwen die net zijn afgestudeerd en aan hun eerste baan beginnen, in hun kracht zet. Het is opgericht door alumni Kate Surala en Sarah Wagner.