Nieuws

 • Jemen SHE Collaborates

  SHE Collaborates krijgt geld voor projecten in Jemen en Zuid-Soedan

  14-01-2019

  SHE Collaborates krijgt 225.000 euro van het Nuffic voor drie projecten in Jemen en Zuid-Soedan.

 • Nierweefsel
 • Cheese and milk vitamin b12
 • lamp

  Hoe het juiste licht bespaart op je stookkosten

  30-11-2018

  Intensiteit en kleur van verlichting hebben invloed op de hoogte van stookkosten. Bovendien draagt het juiste licht bij aan een gezonder binnenklimaat in (kantoor)gebouwen. Dat blijkt uit onderzoek van Marije te Kulve, waarop zij deze week promoveerde aan de Universiteit Maastricht (UM).

 • Zorg over de grens nog niet vanzelfsprekend

  19-10-2018

  Internationale samenwerking in de zorg is, zelfs in grensregio’s, niet vanzelfsprekend. Dat blijkt uit een recent onderzoek van de Universiteit Maastricht en de Uniklinik RWTH Aachen.

 • Professoren Wijnen en Drop geëerd

  23-08-2018

  De professoren Wynand Wijnen en Riet Drop worden postuum geëerd door een nieuwe onderwijsruimte naar elk van hen te vernoemen.

 • Pijn op de borst

  Pijn op de borst: wel of niet doorverwijzen?

  31-07-2018

  Kan het doorverwijzen van patiënten met pijn op de borst van de huisarts naar de cardioloog efficiënter? Die vraag gaan onderzoekers van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en de Universiteit Maastricht (UM) de komende tijd beantwoorden.

 • MUMC+ Wetenschapsdag

  15-06-2018

  Op woensdag 13 juni 2018 vond de allereerste Maastricht UMC+ Wetenschapsdag plaats. Onder de noemer Beter door meer kennis werd er gediscussierd overonderwerpen uit de praktijk en over de vraag hoe de verbinding tussen wetenschappelijk onderzoek en gezondheidszorg nog sterker kan worden gemaakt.

 • Kaft thesis

  CaRe Award 2018 uitgereikt aan Ben Wijnen

  18-05-2018

  De CaRe Award 2018 is toegekend aan Ben Wijnen. Wijnen heeft de Award gewonnen met zijn proefschrift ‘Pleidooi voor betere meetinstrumenten voor mensen met epilepsie; zelfmanagement bij patiënten met epilepsie kosteneffectief’.

 • Blastocyst-like structures generated solely from stem cells

  Modelembryo’s maken uit stamcellen in het lab

  02-05-2018

  Onderzoekers van het MERLN Institute en het Hubrecht Institute (KNAW) zijn erin geslaagd embryo-achtige structuren in het laboratorium op te kweken uit muizenstamcellen. Voor het eerst vertonen deze modelembryo’s zoveel gelijkenis met natuurlijke embryo’s dat ze kunnen innestelen in de baarmoeder en zwangerschap kunnen initiëren. Deze volkomen nieuwe methode opent de deur naar onderzoek naar en kennis over de eerste verborgen processen van het leven, vruchtbaarheidsproblemen en de embryonale oorsprong van ziekten. Deze wetenschappelijke doorbraak is gepubliceerd in Nature.

Abonneren op Nieuws