Nieuws

 • Universiteit Maastricht gunt herinrichting Tapijnkazerne aan Mertens Bouwbedrijf

  04-07-2018

  Mertens Bouwbedrijf uit Weert mag de eerste fase van de herinrichting van de Tapijnkazerne in Maastricht gaan uitvoeren. Na een korte aanbestedingsprocedure heeft de Universiteit Maastricht (UM) dinsdag besloten om de opdracht aan Mertens Bouwbedrijf BV te gunnen.

 • York

  Maastricht en York slaan de handen ineen

  23-11-2017

  De universiteiten van Maastricht en York hebben afgesproken intensief te gaan samenwerken op het gebied van onderwijs en onderzoek, de uitwisseling van kennis en studenten en het delen van best practices door medewerkers.

 • Maastricht Central

  Maastricht Centraal

  15-06-2017

  Onze Jaarfondscampagne is weer begonnen! Ieder jaar vragen we alumni, hoogleraren en medewerkers of zij onderwijs en onderzoek aan hun Universiteit willen steunen. Doe jij ook met ons mee?

 • Frans Timmermans

  Uitnodiging Citizens’ Dialogues met Frans Timmermans

  06-12-2016

  Aanstaande donderdag 8 december organiseert de Europese Commissie in samenwerking met University College Maastricht (UCM) de Citizens’ Dialogue met Frans Timmermans. Geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd de bijeenkomst bij te wonen.

 • MUMC persbericht featured image

  Voorkom overgewicht in het eerste levensjaar

  04-08-2016

  Hoe kunnen professionals in de Jeugdgezondheidszorg (JGZ) overgewicht bij jonge kinderen (0-4 jaar) voorkomen? Welke knelpunten ervaren zij in de zorg op dit gebied en hoe kan die zorg verbeterd worden? Dat zijn de kernvragen in het promotieonderzoek dat Eveliene Dera-de Bie deed aan het Maastricht UMC+.

 • MUMC persbericht featured image

  Bedrust als risicofactor voor diabetes

  20-07-2016

  Een week bedrust leidt al tot een afname van de gevoeligheid voor insuline met dertig procent, een risicofactor voor het ontwikkelen van diabetes type 2.

 • ERC-Mazzucato

  Valentina Mazzucato wint 500e ERC grant in Nederland

  16-06-2016

  De 500e European Research Council (ERC) beurs in Nederland is op donderdag 16 juni 2016 overhandigd aan Valentina Mazzucato, Professor of Globalization and Development aan de Universiteit Maastricht.

 • Registratie van nevenwerkzaamheden in ESS

  15-06-2016

  Vanaf 12 juni 2016 moeten nevenwerkzaamheden in de zin van de Regeling Nevenwerkzaamheden UM door de medewerker geregistreerd worden in ESS.

Abonneren op Nieuws