• York

Maastricht en York slaan de handen ineen

23-11-2017

De universiteiten van Maastricht en York hebben afgesproken intensief te gaan samenwerken op het gebied van onderwijs en onderzoek, de uitwisseling van kennis en studenten en het delen van best practices door medewerkers.

• Balance Belt

Eindelijk weer op de planken dankzij Evenwichtsriem

31-10-2017

Vier patiënten verlost van evenwichtsproblemen dankzij deelname Universiteitsfonds Limburg aan Zweit Veur Leid

• Maastricht Central

Maastricht Centraal

15-06-2017

Onze Jaarfondscampagne is weer begonnen! Ieder jaar vragen we alumni, hoogleraren en medewerkers of zij onderwijs en onderzoek aan hun Universiteit willen steunen. Doe jij ook met ons mee?

• Frans Timmermans

Uitnodiging Citizens’ Dialogues met Frans Timmermans

06-12-2016

Aanstaande donderdag 8 december organiseert de Europese Commissie in samenwerking met University College Maastricht (UCM) de Citizens’ Dialogue met Frans Timmermans. Geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd de bijeenkomst bij te wonen.

• MUMC persbericht featured image

Voorkom overgewicht in het eerste levensjaar

04-08-2016

Hoe kunnen professionals in de Jeugdgezondheidszorg (JGZ) overgewicht bij jonge kinderen (0-4 jaar) voorkomen? Welke knelpunten ervaren zij in de zorg op dit gebied en hoe kan die zorg verbeterd worden? Dat zijn de kernvragen in het promotieonderzoek dat Eveliene Dera-de Bie deed aan het Maastricht UMC+.

• MUMC persbericht featured image

Bedrust als risicofactor voor diabetes

20-07-2016

Een week bedrust leidt al tot een afname van de gevoeligheid voor insuline met dertig procent, een risicofactor voor het ontwikkelen van diabetes type 2.

• ERC-Mazzucato

Valentina Mazzucato wint 500e ERC grant in Nederland

16-06-2016

De 500e European Research Council (ERC) beurs in Nederland is op donderdag 16 juni 2016 overhandigd aan Valentina Mazzucato, Professor of Globalization and Development aan de Universiteit Maastricht.

• Registratie van nevenwerkzaamheden in ESS

15-06-2016

Vanaf 12 juni 2016 moeten nevenwerkzaamheden in de zin van de Regeling Nevenwerkzaamheden UM door de medewerker geregistreerd worden in ESS.