• Andre de Zutter_phd defence rape_MLR

André de Zutter, promotie PhD thesis

20-09-2018

Op vrijdag 18 september 2018 heeft André de Zutter, Faculteit der Rechtsgeleerdheid, Universiteit Maastricht, succesvol zijn PhD thesis verdedigd met als titel "My Rape Story that Should be Believed: on the difference between true and false allegations of rape".

• um_alumni_day_2018-240.jpg

Inspirerende alumni dag op 8 september 2018

20-09-2018

Faculteit der Rechtsgeleerdheid blikt terug op een inspirerende zonnige alumni dag, 8 september 2018. Hopelijk hebben jullie het naar je zin gehad, leuke gesprekken gevoerd en veel energie opgedaan?

• Presentatie Neimed tijdens eerste Euregio Summer School

19-09-2018

Van 10 t/m 15 september 2018 werd voor het eerst de grensoverschrijdende en multidisciplinaire Euregio Summer School in de Euregio Maas-Rijn georganiseerd. 45 studenten van universiteiten en hogescholen en vertegenwoordigers van alle kennisinstituten uit de euregio kwamen bijeen met één doel: het ontwikkelen van toekomstvisies over het thema ‘Improving inclusive Mobility in the Digital Age’ in de Euregio Maas-Rijn.

• law_faculty_introduction

Welkom nieuwe studenten!

18-09-2018

Van 27 t/m 30 augustus vonden de jaarlijkse Facultaire Introductiedagen plaats. Ruim duizend nieuwe studenten (bachelor, master en exchange) namen deel aan een interessant en informatief introductieprogramma met als afsluiter een heerlijk Grieks buffet en feest in de tuin van onze faculteit.

• Grensoverschrijdend werken

Beperkte aandacht voor grensoverschrijdend beleid in Limburgse coalitieakkoorden

13-09-2018

Stichting Geen Grens: "Nieuwe gemeente-coalities Limburg zien buitenland vaak over het hoofd". De pas aangetreden gemeentebesturen in Limburg beseffen wel dat hun gemeente aan het buitenland grenst, maar veel coalities doen daar verder niets mee in hun beleidsplannen. Dat concludeert de Stichting Geen Grens na een vergelijking van de 30 nieuwe Limburgse coalitieakkoorden.

• Andrea_prize

Andrea Broderick wint Edmond Hustinx prijs

13-09-2018

De Edmond Hustinx prijs voor wetenschap 2018 is toegekend aan Dr. Andrea Broderick, onderzoekster van de Faculteit de Rechten. Deze prijs werd uitgereikt tijdens de officiële opening van het academisch jaar in Maastricht.

• summer_school_flyer_for_recruiting_maastrichtu_online_deadline_7jun_verkleind.png

Studenten werken samen ter bevordering van inclusieve mobiliteit in de Euregio Maas-Rijn

10-09-2018

Tijdens de tweede week van september 2018 wordt de eerste Euregio Summer School gehouden. De week staat in het teken van de grensoverschrijdende mobiliteit in het digitale tijdperk en vindt plaats op verschillende locaties in de Euregio Maas-Rijn.

• pixabay-jarmoluk-innovation-business-information-561388_recognition_of_qualifications_1.png

ITEM voert onderzoek uit naar diploma-erkenning in grensregio's

06-09-2018

De Provincie Limburg heeft opdracht gegeven aan het ITEM Expertisecentrum om diploma-erkenning in grensregio's te onderzoeken. In mei/juni heeft het B-solutionsproject van de Europese Unie een subsidie toegekend voor een pilotproject ter vergroting van de transparantie op het gebied van diploma-erkenning voor kansberoepen.

• winnters_nuremberg

Maastricht wint Neurenbergse pleitwedstrijd international strafrecht 2018

02-08-2018

Het studententeam van de UM rechtenfaculteit heeft de Neurenbergse pleitwedstrijd 2018 gewonnen, die van 25 tot 28 juli plaatsvond. Het team, bestaande uit Anna Lena Neidmann, Marie Vesayt, Victoria Marie Häberle en Kimberley Mills, name het op tegen 45 andere teams in deze wedstrijd op het gebied van internationaal strafrecht.

• De complexe fiscaliteit en sociale zekerheid van zeer mobiele werknemers

19-07-2018

Door globalisatie en de toenemende geïntegreerde aard van regionale economieën, zijn werkers veelal grensoverschrijdend actief op een zeer mobiele basis. Vanwege dit zeer mobiele karakter van grensoverschrijdende werkzaamheden doen zich moeilijkheden voor met betrekking tot de precieze plaats van uitoefening van werkzaamheden voor belastingdoeleinden, en bijbehorende (dis)coördinatieproblemen tussen belasting- en socialezekerheidsregels.