Nieuws

 • Nils Kok

  Sympathiek, aldus professor Nils Kok over puntenplan tegen torenhoge huren

  28-11-2022

  Meer mensen met middeninkomens moeten in de stad kunnen wonen. Daarom komt minister Hugo de Jonge (Wonen) deze week met een nieuw reguleringsplan. Nils Kok reageert.

 • Sten van Beek

  Rillen van de kou?

  23-11-2022

  Door de Westerse leefstijl met een hoog vetgehalte in voeding in combinatie met weinig beweging, kampen steeds meer mensen in Nederland met overgewicht of zelfs obesitas. Dit zorgt voor een verhoogd risico op diabetes type II. Wat is hieraan te doen buiten een gezondere leefstijl? Het antwoord komt uit onverwachte hoek: rillen van de kou! 

 • Marlou-Floor Kenkhuis

  Kwantiteit én kwaliteit

  21-11-2022

  Overlevenden van dikke darmkanker hebben vaak jaren na de behandeling nog klachten naar aanleiding van de kanker of de behandeling zoals vermoeidheid en last van tintelingen aan vingers en voeten. Dit heeft veel impact op de ervaren kwaliteit van leven. Waar huidige adviezen omtrent leefstijl voornamelijk gericht zijn op preventie van (dikke darm) kanker, onderzocht Marlou-Floor Kenkhuis in haar promotieonderzoek het verband tussen leefstijl met kwaliteit van leven en vermoeidheid bij overlevenden van dikke darmkanker.

 • meisje met laptop

  Arbeidsmarktkansen van mbo-gediplomeerden snel hersteld na versoepelen van Covid-19 maatregelen

  17-11-2022

  Mbo-gediplomeerden die tussen 2017 en 2019 een mbo-diploma hebben behaald werden hard getroffen door de Covid-19 maatregelen in 2020.

 • Wetenschap bedrijven op het terrein van Chemelot

  11-11-2022

  Op industriecomplex Chemelot in Geleen ontmoeten onderwijs, kennisinstellingen, bedrijfsleven en industrie elkaar.

 • Astrid Meesters

  Met de wind mee

  10-11-2022

  Astrid Meesters promoveerde op 28 september met haar onderzoek naar flexibiliteit en mindfulness als weerbaarheidsfactoren voor pijn en herstel.

 • Kristof Vandael

  Van uitstel komt afstel

  10-11-2022

  Kristof Vandael onderzocht in zijn promotieonderzoek hoe deze generalisatie van pijn-gerelateerde vermijding kan worden afgeremd in het lab om therapie voor chronische pijn te helpen optimaliseren of zelfs de ontwikkeling tot chronische pijn voorkomen.

 • LAW-ITEM_foto benelux conference.jpg

  De urgentie van het faciliteren van thuiswerken door grensarbeiders

  08-11-2022

  In het ITEM Cross-Border Impact Assessment 2021 zijn de fiscale en sociale gevolgen van thuiswerken door grensarbeiders in het thuiswerkdossier nader bekeken. Samen met het secretariaat-generaal van de Benelux Unie organiseerde het ITEM Expertisecentrum op donderdag 13 oktober 2022 in Brussel de Benelux - ITEM Conferentie "The Future of Work - Working from Home from a Cross-Border Perspective".

 • Work Health and Career: vrouw op kantoor strekt zich uit

  ‘De (gas)prijs van thuiswerken is te hoog voor werknemer én maatschappij’

  07-11-2022

  ‘De (gas)prijs van thuiswerken is te hoog voor werknemer én maatschappij’. Dit betogen Linde Kattenberg en Martijn Stroom in Parool.

 • Verdrietig Caring Universities

  'Brief Máxima verlaagt drempel voor jongeren om over mentale gezondheid te praten'

  07-11-2022

  Steeds meer jongeren, vooral meisjes en jonge vrouwen, hebben last van mentale problemen. Onderzoekster Sophie Leijdesdorff is blij met de aandacht hiervoor van koningin Maxima.

Abonneren op Nieuws