• Lyrics to 'I write a Song'

UM-studenten doen mee aan eerste internationale Songfestival voor kunstmatige intelligentie

14-04-2020

Het eerste internationale Songfestival voor kunstmatige intelligentie vindt momenteel online plaats. En wat nog beter is: een team van UM-studenten en lokale musici doet eraan mee.

• rainer goebel

Rainer Goebel: Een carrière op stevige bodem

04-03-2020

Portret van Rainer Goebel, hoogleraar Cognitive Neuroscience: een topwetenschapper, Nederlands eerste Tesla-rijder en hacker van de eerst iPhone, maar ook boerenzoon en familieman.

• energise

Kleine verandering, grote gevolgen

20-02-2020

Een lagere kamertemperatuur en minder wekelijkse wasbeurten en je er toch - blijvend - comfortabel bij voelen. Het kán. Het project ENERGISE waaraan het Maastricht Sustainability Institute (MSI), het wetenschappelijke instituut voor duurzame ontwikkeling, deelnam, toont dit aan.

• nieuwsbericht_pensioen_seminar_2020.dscf1012.jpg

12-02-2020

Op 27 januari 2020 vond de negende editie plaats van het Maastricht Pensioenseminar. Het thema van de bijeenkomst was 'Pensioen: Outside In - De oude dag: een nieuwe rol voor de pensioensector op weg naar meer welvaart, of naar meer welzijn?'.

• valentine's card

Een minnebrief over Valentijnsdag – hart, hoofd of buikgevoel?

10-02-2020

Of je het nou leuk vindt of niet, elk jaar is het Valentijnsdag, de dag die ons verleidt, uitdaagt en ons hoofd op hol brengt. Als jij, zoals de meeste mensen, gelooft dat jouw beslissingen het resultaat zijn van een rationele afweging van beschikbare alternatieven, denk daar dan nog maar eens keertje over na!

• bollen en mook

Orgaandonatie na euthanasie nog zeldzaam

07-02-2020

Nog altijd is er een groot tekort aan orgaandonoren waardoor jaarlijks alleen al in Nederland en België honderden mensen overlijden. Schrijnend, zeker met de wetenschap dat één grote groep potentiële donoren wellicht niet eens weet dat ze hun organen kunnen afstaan: mensen die kiezen voor euthanasie. In zijn promotieonderzoek bracht Jan Bollen in kaart hoe het zit met orgaandonatie na euthanasie.

• Bisci_4

De ambitieuze agenda van BISCI: de digitale en duurzame innovatie van de supply chain

27-01-2020

Het Brightlands Institute for Supply Chain Innovation (BISCI) werd begin 2019 opgezet door Universiteit Maastricht en de provincie Limburg. Het instituut bevordert state-of-the-art digitale en duurzame vernieuwing van de supply chain en combineert daarbij de expertise van kennisinstituten, bedrijven en de overheid. Vorige week lieten we ons bijpraten door BISCI’s business development director Ton Geurts en scientific director Bart Vos over het eerste jaar van het instituut en over hun toekomstplannen.

• Marcel Aries

De strijd van een ‘hersendokter’

24-01-2020

Voor onder andere zijn onderzoek naar het herstel van hersencellen richtte Marcel Aries, neuroloog-intensivist in het Maastricht UMC+, het HersenStrijd Fonds op.

• formisano
  • Precious Plastic