• stadsgoud
  • joost van den akker

"Europa is van ons allemaal"

18-04-2019

Joost van den Akker, alumnus European Studies, is sinds 2018 een van de bestuurders van Limburg, "de meest internationale provincie van Nederland". Hij ziet de universiteit als een 'Europese musketier', waarvan de bewuste keuze voor internationalisering en Europa een winmodel is gebleken.

• Raf de Bont

Moving animals: ook de dieren globaliseren.

17-04-2019

De globalisering is onmiskenbaar. Mensen, goederen en informatie verplaatsen zich in steeds hoger tempo over de wereld. Maar hoe zit het met de dieren? Overschrijden zij ook de lands- en continentgrenzen en hoe gaat dat dan in zijn werk?

• Meissner post-growth minimalism FASOS

Leven zonder trui, op een postmoderne manier

16-04-2019

Miriam Meissner (FASoS) onderzoeks minimalisme en post-groei.

• Ragweek

20e Ragweek Maastricht

08-04-2019

Studenten voor het goede doel

• vitrojet

Technische hoogstandjes bij 180 graden onder nul

04-04-2019

Frank Nijpels sleutelt aan de Vitrojet, een fonkelnieuw apparaat dat samples prepareert voor een vorm van elektronenmicroscopie die in 2017 onderscheiden werd met de Nobelprijs voor Scheikunde.

• SBE Zalando

SBE-studenten doen marktonderzoek voor Zalando

01-04-2019

In 28 March 2019, Maastricht University had the pleasure of welcoming Christian Klein, Operations Manager Process Management and Daniel Rausch, Business Developer from Zalando as jury members for determining the best marketing research project (MRP) as part of the Marketing & Supply Chain Management course.

• Mozambique

Zorg voor Beira

28-03-2019

Laten we ervoor zorgen dat het onderwijs in Mozambique voortgezet kan worden.

• bakir bulic

“Ik ben een koffiefundamentalist”

27-03-2019

Soulkitchen: een kijkje in de keuken van UM’ers
    Bakir Bulić, directeur bij de Faculty of Science and Engineering, herinnert zich hoe hij als achtjarig jongetje vanuit Duitsland over de grens, naar het asielzoekerscentrum in Zeewolde werd gesmokkeld. Hij en zijn vader, moeder en zusje Sabina waren op de vlucht voor de oorlog in Bosnië Herzegovina. “Het enige waaraan ik op dat moment kon denken was mamma’s puree en kalfsschnitzel, dat gaf me houvast en troost.”

• Huisartsengeneeskunde is veranderd