• International Yoga Day
  • zimmerman

Succesfactoren voor grensoverschrijdende vastgoedtransacties: informatievoorziening en geduld

08-06-2021

Bij de complexe procedures van regels en formaliteiten die in de wereld van vastgoedtransacties gelden, kan men zich afvragen: welke hindernissen kan ik ondervinden? In haar proefschrift onderzocht Katja Zimmermann de werking en obstakels van verschillende landregistratiesystemen. Haar onderzoek resulteerde in weloverwogen voorstellen ten behoeve van de facilitering van grensoverschrijdende vastgoedtransacties.

• Chang Liu

Een nieuw leven voor eierschalen

04-06-2021

Twee afvalproducten uit eieren krijgen bij startup EGGXPERT een nieuwe bestemming bij de productie van gezichtsmaskers en wondpleisters. Chang Liu is een van de oprichters van het bedrijf. Ze hoorde bij de eerste afgestudeerden van de master Biobased Materials van de Faculteit of Science and Engineering

• Deep fake human portrait
  • Garschagen

EU: taaie materie van fundamenteel belang

07-05-2021

Voor alumnus Melle Garschagen, adjunct-hoofdredacteur van NRC, zou het iedere dag ‘Dag van Europa’ moeten zijn. “De taak van een journalist is de EU kritisch en alomvattend te volgen.” Na bijna vijf jaar correspondentschap in Engeland, dat vooral in het teken van de Brexit stond, is hij weer terug in Nederland.

• Heeren en Van Rooij

Van instrumentatiefysicus naar geëngageerd wetenschapper

28-04-2021

Gerard van Rooij, hoogleraar Plasmachemie, was de eerste promovendus van Ron Heeren, universiteitshoogleraar en directeur van het instituut M4i. Ze kijken samen terug op een pionierstijd, waarin zij de eerste wankele stappen naar de beeldvormend massaspectrometrie zetten.

• Vanessa Lapointe
  • horselenberg

Hoe los je een moord op?

21-04-2021

Robert Horselenberg heeft het Maastrichtse coldcaseteam sinds de oprichting, nu zo’n tien jaar geleden, onder zijn hoede. Tien studenten, veelal afkomstig uit de master Forensica, Criminologie en Rechtspleging, krijgen zo’n half jaar de tijd om een bestaande cold case te bestuderen en met aanbevelingen te komen voor het Openbaar Ministerie en het coldcaseteam van de Politie Limburg.

• SD Worx women's cycling team
  • Zakia Dimassi on her balcony in Beirut

‘Een paar’ (of eigenlijk veel) mensen van goede wil in Libanon

14-04-2021

Nadat ze haar master aan de School of Health Professions Education (SHE) van de UM afrondde, keerde Zakia Dimassi terug naar de Libanese hoofdstad Beiroet. Ze is er universitair docent bij het Saint George Hospital University Medical Center. Dimassi hoopt dat zij met haar kennis kan bijdragen aan betere gezondheidszorg en onderwijs. “Ik wil de wereld laten zien dat er hier ook mensen van goede wil zijn – net als in de film A Few Good Men – die moeite hebben om rond te komen en proberen te voorkomen dat het land ten prooi valt aan corruptie.”