Nieuws

 • Visiegroep Buurtalen

  Manifest Buurtalen ‘Geef Frans en Duits ruimte in het onderwijs!’

  14-05-2018

  De Visiegroep Buurtalen heeft het manifest buurtalen opgesteld om beleidsmakers in het onderwijs ervan te doordringen hoe belangrijk goed onderwijs in de buurtalen Duits en Frans is. Sinds de lancering van het manifest op 31 januari 2018 komt het aantal ondertekeningen dichter bij het streefaantal van 10.000 ondertekenaars. De Visiegroep nodigt u uit om het Manifest te ondertekenen en met uw netwerk te delen.

 • victoria en de koks

  Waarom Victoria een naamgenoot heeft in Tanzania

  26-04-2018

  Tijdens haar coschappen in Shirati, Tanzania, ondervindt Victoria von Salmuth dat veel patiënten aan ondervoeding lijden. Ze start het Shirati Food Programme.  

 • Pixabay-Bru-nO--tax-euro-money-finance-calculator-870756_640

  30%-regeling voor buitenlandse werknemers verkort van acht naar vijf jaar

  24-04-2018

  Het kabinet is van plan om de looptijd van een fiscale regeling voor werknemers uit het buitenland, de zogenoemde 30%-regeling, per 1 januari 2019 te verkorten van acht naar vijf jaar.

 • Book day

  (A last) Hooray for books!

  23-04-2018

  23 April was het Wereldboekendag en dag van de auteursrechten. Hoewel we steeds meer digitaliseren, is er bij de UM nog steeds ruimte voor gedrukte boeken. 

 • ITEM_digid_survey.png

  Oproep - ITEM DigiD Enquête

  17-04-2018

  Expertisecentrum ITEM doet onderzoek naar een aantal aspecten waarmee grensarbeiders te maken krijgen. Eén van deze zaken, is de (on)mogelijkheid een DigiD te verkrijgen. Expertisecentrum ITEM wil te weten komen hoeveel mensen ermee te maken hebben dat zij wel een DigiD zouden willen gebruiken, maar deze niet kunnen krijgen.

 • Pixabay-Skitterphoto-child-2293839_640

  Obstakels overwinnen: Kinderopvangmedewerkers over de grens

  12-04-2018

  Erkenningsprocedures weerhouden Nederlandse kinderopvangmedewerkers ervan om over de grens aan de slag te kunnen gaan. Dit blijkt uit een aantal casussen die aan het licht zijn gebracht via de SGA. Naar aanleiding hiervan is er door, onder meer, het Expertise Centrum ITEM / SGA een procedure gestart waarbij wordt nagegaan of deelerkenning als Erzieher voor Nederlandse kinderopvangmedewerkers mogelijk is.

 • koken voor thuislozen

  Koken voor thuislozen

  11-04-2018

  UM-studenten Carlotta, Emma, Julia en Alice koken voor de verslaafde bewoners van de Domus-huizen van het Leger des Heils.

 • berendokters

  Zieke knuffels op consult bij berendokters

  11-04-2018

  Voor de 18e keer organiseerde de International Federation of Medical Students' Associations (IFMSA) het teddyberenziekenhuis in Maastricht.

 • Maxime Heyndrikx

  Maxime kreeg een aanbod van Medtronic

  11-04-2018

  Hoe bereid je je voor op een leven na de universiteit? Het ‘werkende bestaan’? Onder meer door workshops bij bedrijven in de regio te volgen van het UM-programma Master Yourself. Maxime Heyndrickx (masterstudent Public Policy & Human Development) vertelt erover.

 • lifeboat off lesbos

  Kofi Annan, water polo, and the depths of human cruelty

  03-04-2018

  UM student Costas Georgiades on his efforts to help those who need it most - and on his experiences on Lesbos

Abonneren op Nieuws