• Visiegroep Buurtalen

Manifest Buurtalen ‘Geef Frans en Duits ruimte in het onderwijs!’

14-05-2018

De Visiegroep Buurtalen heeft het manifest buurtalen opgesteld om beleidsmakers in het onderwijs ervan te doordringen hoe belangrijk goed onderwijs in de buurtalen Duits en Frans is. Sinds de lancering van het manifest op 31 januari 2018 komt het aantal ondertekeningen dichter bij het streefaantal van 10.000 ondertekenaars. De Visiegroep nodigt u uit om het Manifest te ondertekenen en met uw netwerk te delen.

• victoria en de koks

Waarom Victoria een naamgenoot heeft in Tanzania

26-04-2018

Tijdens haar coschappen in Shirati, Tanzania, ondervindt Victoria von Salmuth dat veel patiënten aan ondervoeding lijden. Ze start het Shirati Food Programme.

• Pixabay-Bru-nO--tax-euro-money-finance-calculator-870756_640

30%-regeling voor buitenlandse werknemers verkort van acht naar vijf jaar

24-04-2018

Het kabinet is van plan om de looptijd van een fiscale regeling voor werknemers uit het buitenland, de zogenoemde 30%-regeling, per 1 januari 2019 te verkorten van acht naar vijf jaar.

• Book day

(A last) Hooray for books!

23-04-2018

23 April was het Wereldboekendag en dag van de auteursrechten. Hoewel we steeds meer digitaliseren, is er bij de UM nog steeds ruimte voor gedrukte boeken.

• ITEM_digid_survey.png

Oproep - ITEM DigiD Enquête

17-04-2018

Expertisecentrum ITEM doet onderzoek naar een aantal aspecten waarmee grensarbeiders te maken krijgen. Eén van deze zaken, is de (on)mogelijkheid een DigiD te verkrijgen. Expertisecentrum ITEM wil te weten komen hoeveel mensen ermee te maken hebben dat zij wel een DigiD zouden willen gebruiken, maar deze niet kunnen krijgen.

• Pixabay-Skitterphoto-child-2293839_640

Obstakels overwinnen: Kinderopvangmedewerkers over de grens

12-04-2018

Erkenningsprocedures weerhouden Nederlandse kinderopvangmedewerkers ervan om over de grens aan de slag te kunnen gaan. Dit blijkt uit een aantal casussen die aan het licht zijn gebracht via de SGA. Naar aanleiding hiervan is er door, onder meer, het Expertise Centrum ITEM / SGA een procedure gestart waarbij wordt nagegaan of deelerkenning als Erzieher voor Nederlandse kinderopvangmedewerkers mogelijk is.

• koken voor thuislozen

Koken voor thuislozen

11-04-2018

UM-studenten Carlotta, Emma, Julia en Alice koken voor de verslaafde bewoners van de Domus-huizen van het Leger des Heils.

• berendokters

Zieke knuffels op consult bij berendokters

11-04-2018

Voor de 18e keer organiseerde de International Federation of Medical Students' Associations (IFMSA) het teddyberenziekenhuis in Maastricht.

• Maxime Heyndrikx

Maxime kreeg een aanbod van Medtronic

11-04-2018

Hoe bereid je je voor op een leven na de universiteit? Het ‘werkende bestaan’? Onder meer door workshops bij bedrijven in de regio te volgen van het UM-programma Master Yourself. Maxime Heyndrickx (masterstudent Public Policy & Human Development) vertelt erover.

• lifeboat off lesbos

Kofi Annan, water polo, and the depths of human cruelty

03-04-2018

UM student Costas Georgiades on his efforts to help those who need it most - and on his experiences on Lesbos