• ICT4Life

ICT-zorgoplossingen voor patiënten met de Ziekte van Alzheimer of Parkinson

19-02-2019

Als onderdeel van het Europese consortium ICT4Life ontwikkelden Dr. Stelios Asteriadis en zijn groep gepersonaliseerde zorgoplossingen voor patiënten met dementie.

• Vrouwenrechtswinkel

Samen sterker, dankzij studenten

07-02-2019

Ze staan vrouwen met juridische problemen bij op vrijwillige basis, zamelen geld in om afval te verwerken tot lichtbronnen, zetten een sociale onderneming op, of maken zich sterk voor wereldwijde gezondheid. De studenten van de Universiteit Maastricht gaan op allerlei manieren ‘the extra mile’. Niet voor hun cv, maar om hun idealen te verwezenlijken. Met talloze vriendschappen als prettig neveneffect.

• Big Volunteer Day
  • teun dekker

"De enige rol die ik kan spelen is mezelf"

28-01-2019

Van elk college maakt Teun Dekker, politiek filosoof en eerste Europese hoogleraar Liberal Arts and Sciences Education, een performance, met als enig doel: contact krijgen met zijn studenten. Donderdag 31 januari a.s. houdt hij zijn inaugurele rede.

• Liter of Light: wereldwijd het licht verspreiden

24-01-2019

• thuijsman weiss

Solid(e) als de Cloud

10-01-2019

Met het nieuwe project Solid beoogt Tim Berners-Lee, de uitvinder van het internet, gebruikers weer eigenaar van hun data te laten zijn. Het internet is niet geworden wat Berners-Lee voor ogen had. Datatechnologie ontwikkelt zich in een duizelingwekkend tempo; de vraag is of datatechneuten zich bewust zijn van hun verantwoordelijkheid. Die vraag legden we voor aan Gerhard Weiss, hoogleraar Computer Science en Artificial Intelligence en Frank Thuijsman, hoogleraar Strategic Optimisation en Data Science.

• Kerstdiner Lux ad Mosem

Elkaar ontmoeten bij een bord hutspot

20-12-2018

Studentenvereniging Lux ad Mosam heeft alle buurtbewoners uit het Statenkwartier uitgenodigd voor het kerstdiner in de eigen sociëteit. Het eten is gratis, maar belangrijker nog zijn de contacten die ontstaan.

• Enactus: ondernemende studenten met een groot hart

20-12-2018

• IFMSA: niet alleen voor geneeskundestudenten

• Ola Wróblewska

Receptenboek voor bioplastic uit suikerbiet

19-12-2018

Hoe kook je een suikerbiet zo, dat je er plastic uit krijgt? Die vraag beantwoordt Ola Wróblewska in haar dissertatie, waarmee ze gelijk ook de allereerste promovendus van Aachen-Maastricht Institute for Biobased Materials is.