01 mrt
13:00

Promotie Kelly Gerardus Helmina van de Pas

Promotor: Prof. dr. A.C.E. Vreugdenhil 

Co-promotores: Dr. F.M.H. van Dielen, Máxima MC Veldhoven

Trefwoorden: Ernstige obesitas, jongeren, impact, maagverkleiningen
 

"Severe obesity in youth Health implications and treatment strategies"

Obesitas is wereldwijd een groot gezondheidsprobleem. De laatste jaren neemt het aantal jongeren met obesitas en dan vooral de jongeren met de ernstigste vorm van obesitas alleen maar toe. Dit proefschrift heeft zich gericht op jongeren met de ernstigste vorm van obesitas, omdat zij vaak enorme lichamelijke en psychologische problemen ondervinden en over het hoofd worden gezien in de klinische praktijk. 

Het eerste deel van dit proefschrift onderzocht de gevolgen van de ernstigste vorm van obesitas bij jongeren. Dit deel heeft ook de effectiviteit van de huidige standaardbehandeling, een multidisciplinaire leefstijlinterventie, onderzocht. Voor een subgroep van deze jongeren is een leefstijlinterventie alleen onvoldoende effectief en voor deze groep zijn aanvullende behandelstrategieën gerechtvaardigd. Het tweede deel van dit proefschrift heeft zich gericht op het optimaliseren van de behandelstrategieën voor jongeren met ernstige obesitas en heeft de toepasbaarheid van maagverkleiningen onderzocht.

Klik hier voor de livestream.

Lees ook

 • 25 apr
  16:00

  Promotie Kuni Vergauwen

  "Physical activity, participation and health-related quality of life in chronic fatigue syndrome and multiple osteochondromas"

 • 26 apr
  10:00

  Promotie Nicky Adinda Beelen

  "Natural killer cells in the tumour microenvironment: Enhancing immunotherapy by exploring the communication between NK cells and tumour cells"

 • 26 apr
  13:00

  Promotie Doris Lijsbeth van Abbema

  "Bridging the age gap Impact of age on treatment, survival and patient outcomes in older patients with cancer"