03 okt
13:00

Promotie Jalal Dahham

Promotores: Prof. Dr. Silvia Evers, Dr. Mickaël Hiligsmann

Co-promotor: Dr. Rana Rizk Lebanese

Trefwoorden: Evaluatie van gezondheidstechnologie; multiple sclerose; lage- en middeninkomenslanden; Libanon

"Economic burden of multiple sclerosis in low- and middle-income countries: A case study from Lebanon"

Dit proefschrift begint met een overzicht van de richtlijnen voor economische evaluatie (economic evaluation guidelines (EEG's)) en de economische last van multiple sclerose (MS) in lage- en middeninkomenslanden (LMIC's). Vervolgens levert dit proefschrift gegevens over methodologieën die gebruikt kunnen worden als richtlijn voor toekomstige studies naar de economische last van ziekte, evenals empirische advies voor het waarderen van kosten in perioden van financiële en economische crisis, gekenmerkt door hoge prijsschommelingen, die met name relevant zijn in LMIC's. Vervolgens werden deze voorgestelde methodologieën en aanbevelingen gebruikt voor het beoordelen van de maatschappelijke kosten en de gezondheid gerelateerde levenskwaliteit bij Libanese MS-patiënten.

Klik hier voor het volledige proefschrift.

Klik hier voor de livestream.

Lees ook

 • 11 dec
  10:00

  Promotie Agorastos Agorastos

  "The Balance Within: Factors influencing neurovisceral autonomic responsiveness to endocrine and pharmacological stress challenges"

 • 11 dec
  13:00

  Promotie Shuhe Zhang

  "Single Retinal Image Restoration"

 • 12 dec
  10:00

  Promotie Eva Helena Harlacher

  "Increased cardiovascular risk in patients with chronic kidney disease: Insight into mechanisms and mediators of kidney-heart crosstalk"