1 Videoproductie

Het UM Student Video Team

Het UM Student Video Team bestaat uit zeer bekwame studenten die kunnen worden ingehuurd om video's te produceren. Het team maakt deel uit van de afdeling Marketing & Communications van de UM en verzorgt de apparatuur en ondersteuning. Als je het UM Student Video Team inhuurt, geef je toestemming om het eindproduct te delen op onze website, social media kanalen of het materiaal te gebruiken voor toekomstige video’s.

Wilt u een aanvraag doen voor een videoproductie? Klik dan hier.

De kosten zijn inclusief preproductie, filmen en bewerken, postproductie, ondertiteling en de links en ‘embed codes’ om de video te delen.

Indicatie Kosten

  Video bericht (zonder autocue) zonder plakshots: €200,- (€250,- met plakshots) (Klik hier voor een voorbeeld)

  Korte video (1-2 minuten) met een interview en plakshots: €700,- (Klik hier voor een voorbeeld)

  Lange video (3-8 minuten) met meerdere interviews en plakshots: €1000,- (Klik hier voor een voorbeeld)

Voor vragen en voor offertes kunt je contact opnemen met:
videoteam@maastrichtuniversity.nl
+31 43 388 5206

Let op: het UM Student Video Team is geen professionele productiemaatschappij: studenten werken onder begeleiding van de opdrachtgever en eventuele risico's en/of vertragingen die voortkomen uit gemaakte fouten worden daarom ook gedragen door de opdrachtgever. Studenten hebben soms extra begeleiding nodig of een uitgebreidere uitleg dan een professioneel bedrijf. Je kunt daarom ook een professioneel videobedrijf inhuren. Hieronder staat een lijst met voorkeursleveranciers. Neem bij vragen contact op met:

Annabel Reker (manager videoteam)
annabel.reker@maastrichtuniversity.nl
+31 43 388 5224 

Professionele videoproductie en Huisstijl

Een productie door een professioneel extern bedrijf verzekert u van videos van goede kwaliteit, daarnaast behoeven professionals ook minder begeleiding. De kosten van deze producties zijn afhankelijk van de opdracht, maar kosten over het algemeen meer dan €1000. Hieronder staat een lijst van productiemaatschappijen. Al deze bedrijven hebben een overeenkomst met de UM ondertekend. De onderstaande bedrijven hebben ook alle informatie die nodig is om video's te produceren volgens de voorschriften van de UM Huisstijlgids. Deze voorschriften hebben betrekking op:

Officiële intro's en afsluitingen

Video animaties  

 Stuur ons een email om deze animaties toegestuurd te krijgen.

Ondertiteling

Alleen video’s voorzien van Engelse ondertiteling komen in aanmerking voor plaatsing op de UM website of social media kanalen. Door ondertitels kan je video beter vindbaar worden in zoekmachines (bij open captions) en kunnen doven en slechthorenden je video ook begrijpen. Daarnaast worden video's op social media vaak zonder geluid afgespeeld. Je kunt kiezen voor open of closed captioning. Bij open captioning is de ondertiteling in het beeld gebrand en dus altijd te zien. Bij closed captioning kan de kijker de ondertiteling zelf aan- of uitzetten. We raden closed captioning aan, aangezien die een betere gebruikerservaring leveren. 

Voor ondertiteling kun je terecht bij:

2. Verzend een videoformulier

Video's die relevant zijn voor de volgers van de Universiteit Maastricht kunnen naar het UM videoteam worden verzonden. Deze worden dan via de videokanalen en het YouTube-kanaal van de Universiteit Maastricht verspreid. Verzenden kan door het online videoformulier rechts naast deze paragraaf in te vullen.

Let op: alleen video’s voorzien van Engelse ondertiteling komen in aanmerking voor plaatsing op de UM website of social media kanalen.

Video production step 2

3. Stuur een video

Je kunt je video via email of - als het een groot bestand is - via WeTransfer naar het UM videoteam sturen. Alle inzendingen worden bekeken door het UM videoteam. Wanneer deze aan alle voorwaarden voldoen worden ze vervolgens geplaatst op onze videokanalen. De video's kunnen dan online bekeken en gedeeld worden. 

Video production step 3

4. Video Management System

Het UM Video Team beheert alle videocontent met een Video Management Systeem (VMS) Blue Billywig. Met behulp van dit systeem kan het team de video's online zetten, coderen, catagoriseren en taggen vanaf een centrale locatie. Video's kunnen dan ge-embed worden vanuit het VMS of vanuit een van de videokanalen van de Universiteit Maastricht. Het VMS kan ook gebruikt worden voor livestreams en heeft een analytics-overzicht.

Video production steps 4

5. UM YouTube Kanaal

Het YouTube Kanaal van de Universiteit Maastricht is de hoofdbron voor videos van de Universiteit Maastricht. Verzonden video's waaraan de tag “_youtube” is toegevoegd zullen na controle worden toegevoegd aan het YouTube-kanaal.

Alle video's zijn ingedeeld in thema's:

  • lezingen
  • onderzoek
  • informatie voor aankomende studenten
  • evenementen
  • studentenleven
  • instituten
  • UM campus tours.

Video production steps 5

6. Ontvang een URL en embed-code per mail

Zodra de video is verwerkt stuurt het UM videoteam de YouTube URLs van de video en een embed-code die je kunt gebruiken om je video op je eigen website te plaatsen. Als je deze code toevoegt in de bewerkingsmodule van je eigen website, dan verschijnt de video op de pagina.

Video production steps 6

Podcasts

UM podcasts worden gepubliceerd op deze pagina.

Heb je zelf een podcast gemaakt en wil je die publiceren in Blue Billy Wig en/of op de UM website, maar weet je niet hoe? Deze handleidingen helpen je verder:

 Een podcast in Blue Billywig publiceren (informatie in het Engels)
 Een Blue Billywig podcast in Drupal publiceren (informatie in het Engels)