13 oktober 2020

Studenten duiken op nano-niveau in COVID-19

Hoe ziet het coronavirus er precies uit? Hoe vermenigvuldigt het zich nadat het de menselijke cel is binnengedrongen? De Indiase student Kabir Arora probeerde dit de afgelopen zes weken met tachtig medestudenten in kaart te brengen. Ook remdesivir, het medicijn waarmee president Trump werd behandeld, werd op atomair niveau bestudeerd. Het eindresultaat, kleurrijke computeranimaties die voor leken niet van hoogstaande wetenschap te onderscheiden zijn, presenteerden ze onlangs aan elkaar en hun docenten. Raimond Ravelli, Universitair Hoofddocent bij onderzoeksinstituut M4I, is ‘supertrots’ op het eindresultaat. “Zes weken geleden wisten deze studenten nog bijna niks af van nanobiologie. Hun inzet, teamwerk en resultaten zijn indrukwekkend.”

Door: Femke Kools