Prijs voor innovatief onderzoeksproject Data Science

Tijdens het Pre-Dies Natalis symposium ‘The Future of a Data-Driven Society’ is donderdag een prijs toegekend aan het onderzoeksproject met de titel “Intelligent games for assessing cognitive, social, and physical capabilities of elderly and children”. Ook werd tijdens het symposium Claudia Egher uitgeroepen tot winnaar van de ‘visionary essay competition’.

 

Video Symposium: The Future of a Data-Driven Society

Het belangrijkste doel van het winnende project is om via games en intelligente sensoren de papieren werklast van verzorgenden en medewerkers uit het voorschoolse en basisonderwijs te verminderen. Het project blinkt volgens de jury uit door de modulaire opbouw van het onderzoek en het hoge aantal studenten dat meewerkt. Het winnende team uit 8 studenten van DKE, 5 wetenschappers van DKE, 3 onderzoekers van SBE, 2 van FPN en 1 onderzoeker van de Faculteit der Rechten. De prijs is ingesteld door het Institute of Data Science van de Universiteit Maastricht en is ter beschikking gesteld door het Universiteitsfonds Limburg.

Ook werd tijdens het symposium Claudia Egher (FASoS) uitgeroepen tot winnaar van de ‘visionary essay competition’. Haar essay, getiteld “Digital morning or manic by design”, werd door de jury geprezen vanwege Eghers visie op big data, waarbij ze tevens een gevoel oproept bij de lezer hoe het zal zijn om in een nieuwe big-data toekomst te leven. Het essay, gepubliceerd op de Data Science @ UM community website, is ‘met gevoel voor stijl’ geschreven en heeft ‘een verrassende twist’.

Lees ook

  • Vaatchirurg Lee Bouwman stort zich als onderzoeker op de implementatie van nieuwe technieken in de zorg. Als bijzonder hoogleraar Clinical Engineering bij de Faculty of Science and Engineering (FSE) en vanuit het Zuyderland Medisch Centrum, zoekt hij samenwerking tussen engineers en artsen om zo de...

  • Hoogleraar Neural Engineering and Computation, Renaud Jolivet, hield op 15 september zijn inaugurele rede. Jolivet onderzoekt de fundamentele vragen rondom de werking van ons brein bij het Maastricht Centre for Systems Biology van de Faculty of Science and Engineering.

  • Smaak en mondgevoel beter begrijpen