Prijs voor innovatief onderzoeksproject Data Science

Tijdens het Pre-Dies Natalis symposium ‘The Future of a Data-Driven Society’ is donderdag een prijs toegekend aan het onderzoeksproject met de titel “Intelligent games for assessing cognitive, social, and physical capabilities of elderly and children”. Ook werd tijdens het symposium Claudia Egher uitgeroepen tot winnaar van de ‘visionary essay competition’.

 

Video Symposium: The Future of a Data-Driven Society

Het belangrijkste doel van het winnende project is om via games en intelligente sensoren de papieren werklast van verzorgenden en medewerkers uit het voorschoolse en basisonderwijs te verminderen. Het project blinkt volgens de jury uit door de modulaire opbouw van het onderzoek en het hoge aantal studenten dat meewerkt. Het winnende team uit 8 studenten van DKE, 5 wetenschappers van DKE, 3 onderzoekers van SBE, 2 van FPN en 1 onderzoeker van de Faculteit der Rechten. De prijs is ingesteld door het Institute of Data Science van de Universiteit Maastricht en is ter beschikking gesteld door het Universiteitsfonds Limburg.

Ook werd tijdens het symposium Claudia Egher (FASoS) uitgeroepen tot winnaar van de ‘visionary essay competition’. Haar essay, getiteld “Digital morning or manic by design”, werd door de jury geprezen vanwege Eghers visie op big data, waarbij ze tevens een gevoel oproept bij de lezer hoe het zal zijn om in een nieuwe big-data toekomst te leven. Het essay, gepubliceerd op de Data Science @ UM community website, is ‘met gevoel voor stijl’ geschreven en heeft ‘een verrassende twist’.

Lees ook

  • Het programmeren van kwantumcomputers staat, net als de kwantumcomputer zelf, nog in de kinderschoenen. Onderzoekers die aan quantum computing werken, zijn vaak natuurkundige, wiskundige of computerwetenschappers met een zwak voor de wiskunde van de kwantummechanica.

  • Quantum Computers

    Wat is Kwantum?

    Atomen en de kleinere elementaire deeltjes gedragen zich op vreemde, soms onvoorspelbare manieren. Het klinkt vreemd, maar juist die onvoorspelbaarheid geeft een kwantumcomputer zijn kracht. Exacte berekeningen maken, met ongekende mogelijkheden en op een manier die natuurkundigen nog steeds niet...

  • Gerco Onderwater onderzoekt hij de smaak van het heelal en bewaakt hij de smaak van het Maastricht Science Programme. Tijdens zijn oratie, 31 mei, gaf hij een voorproefje van zijn werk voor beiden.