The Open Initiative Trophies

Inspanningen van Egon Willighagen bekroond tijdens National Open Science Festival

De Open Initiatives Trophies zijn een erkenning voor teams of individuen die zich hebben ingespannen om Open Science te promoten bij hun collega's en in hun lokale gemeenschappen in Nederland. Als een van de ‘runner ups’ ontving Egon Willighagen - universitair docent bij NUTRIM - een trofee en 250 euro.

Egon zet zich al jaren in voor Open Science en brengt al die tijd al de Open Science-slogan van de UM in praktijk 'connecting open minds'. Hij is ook een van de oprichters van de Open Science Community Maastricht. Naast zijn werk als wetenschapper houdt hij zich ook bezig met andere open (community) projecten zoals Wikimedia en Wikipathways. Als langdurige pleitbezorger voor Open Science is hij een voorbeeld voor anderen die meer willen weten over Open Science.

Egon Willighagen at Open Science Festival 2021

Uit het juryrapport: “Egon is iemand met hoge standaarden die hij ook daadwerkelijk probeert na te leven. Hij is niet bang om ‘de olifant in de kamer’ te benoemen. We hebben mensen zoals Egon nodig als drijvende kracht achter de cultuurverandering."

     

Mariëlle Prevoo and Ron Aardening