Een dag uit het leven van Lisa

Lisa Brüggen ontving een prestigieuze Aspasia-beurs van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek en onderzocht hoe ze mensen tijdig kan laten verdiepen in hun pensioen. Ook bedacht Lisa het Elinor Ostrom Fund om de doorstroom van vrouwelijke wetenschappers te stimuleren. Dit jaar ontving ze een award van de American Marketing Association.

Naam: Lisa Brüggen
Leeftijd: 38
Geboorteland: Duitsland
Woonplaats: Maastricht
Functie: Associate Professor in Marketing aan de Maastricht School of Business and Economics
Activiteiten binnen UM: oprichter Elinor Ostrom Fund om de doorstroom van vrouwelijke wetenschappers te stimuleren.

In mijn onderwijs probeer ik verschillende partijen bij elkaar te brengen

Life@UM Lisa portret video tijdlijn

Life of Lisa

Voor scholen en kinderopvang zit je in Zuid-Limburg goed

Maastricht en omgeving heeft een breed aanbod aan huur- en koopwoningen. Je kunt kiezen voor een  etage in een herenhuis in de binnenstad, een flitsend appartement op Centre Ceramique, een rijtjeswoning in een groene buitenwijk, maar ook voor vrijstaand huis buiten de stad, bijv. in het prachtige Mergelland of net over de grens in België.

Je vindt bijna altijd een basisschool op fietsafstand van je huis en veel middelbare scholen staan hoog aangeschreven op landelijke kwaliteitslijsten. Het is heel normaal om je kinderen al op jonge leeftijd mee te nemen achterop de fiets of in de bakfiets en zo snel mogelijk zelf te leren fietsen.

Life of Lisa Timeline - School

Aan de Universiteit Maastricht sta je dicht bij de studenten

Dankzij het Probleemgestuurd Onderwijs krijgen studenten de gelegenheid samen te discussiëren over vraagstukken en op zoek te gaan naar oplossingen. Als docent begeleid je dat proces. Ben je tutor in onderwijsgroepen en geef je praktika en colleges. Maar ook voor onderzoek is letterlijk en figuurlijk ruimte. Alleen of in groepsverband, in een van de onderzoeksinstituten, een graduate schools. De UM ondersteunt initiatieven en initieert en financeert nieuwe initiatieven in de regio.

Werken in Maastricht
 Onderzoeksinstituten
 Kennis-As
 PGO

Life of Lisa Timeline - Dichtbij studenten

Veel medewerkers en studenten aan de UM zijn internationaal

De voertaal is in vrijwel alle bijeenkomsten Engels en alle informatie wordt in het Engels verstrekt. Dat maakt het gemakkelijker voor internationale medewerkers om hun weg te vinden. In Maastricht kun je met bijna iedereen in het Engels een gesprek voeren. Toch is het ook belangrijk Nederlands te leren, want daardoor voel je je nog meer thuis in de stad.

Talencentrum Maastricht

Life of Lisa Timeline - Internationaal

Lunchen met collega’s in een van de vele eettentjes

Of eet zoals de meeste Nederlanders ‘snel een eigengemaakte boterham met kaas achter de computer’. Alles kan. De universiteitsgebouwen in de binnenstad zijn omringd door gezellige, betaalbare en goede eetgelegenheden en broodjeszaken. Maar ook de mensa’s in de School of Business & Economics en in Randwyck zijn uitstekend.

Life of Lisa Timeline - Lunch

De UM stimuleert de samenwerking met bedrijfsleven

De UM stimuleert de samenwerking met bedrijfsleven en overheidsorganisaties en neemt het voortouw in het organiseren en financieren van grootscheepse initiatieven in de regio. Zo zijn er de laatste jaren vier Brightlands campussen gevormd, waar het kennisniveau van de regio enorm word gestimuleerd en bijzondere, innovatieve projecten worden opgestart. Uiteraard hebben hier niet alleen UM onderzoekers profijt van, ook studenten worden bij zoveel mogelijk initiatieven betrokken. Met name studenten en onderzoekers verbonden aan het Maastricht Science College en University College Venlo maken hier optimaal gebruik van. Onderwijs curricula worden aangepast en researchprojecten opgestart.

Contacten tussen studenten en toekomstige werkgevers worden met open armen verwelkomd. Ook UM-onderzoekers zoeken aansluiting bij bedrijfsleven en andere kennis-instellingen. Valorisatie van wetenschappelijk onderzoek staat hoog op de agenda.

Werken in Maastricht
 Initiatieven studenten en het bedrijfsleven
 Kennis-As Limburg
 Brainport 2020

Life of Lisa Timeline - Bedrijfsleven

Kwaliteit en streekproducten

Maastricht biedt een uitgebreide keuze aan ambachtelijke bakkers, biologische slagers, vishandels, delicatessenwinkels, traiteurs, en patisserieën. Het aanbod van takeouts en restaurants met biologische, vegetarische of veganistische gerechten groeit dagelijk.  Uiteraard zijn er ook de reguliere supermarkten, Turkse supermarkten en bevindt zich midden in het centrum een grote supermarkt met Aziatische producten.

Life of Lisa Timeline - Delicatessen

Zakelijk etentje?

Snelle hap of diner op topniveau? Geen zin om te koken? Maastricht heeft het allemaal. In een van de vele (internationale) eetcafés, foodcorners of restaurantjes kun je gezellig en lekker eten. Zoek je het hogerop, dan zijn er de exclusievere restaurants, sommige zelfs met sterren bekroond. Veel Zuid-Limburgers steken de grens over voor een lekkere maaltijd: in België (Visé, Luik, Hasselt) en Duitsland (Aken, Keulen, Düsseldorf) is de keuze enorm en de kwaliteit, net als in Maastricht, uitstekend.

Life of Lisa Timeline - Business dinner

’s Avonds is er volop te doen in de stad

Je kunt naar een van de bioscopen (mainstream of filmhuis), een (pop)concert of theatervoorstelling bijwonen, een van de vele (muziek)festivals in de stad bezoeken, deelnemen aan een (stads)debat of gewoon een biertje drinken in een van de vele cafés. Ben je graag zélf actief in de avonduren, sluit je dan aan bij een van de vele koren, orkesten en bands of toneelgezelschappen, volg een muziek- of kunstcursus bij centrum voor amateurkunsten Kumulus, of doe aan sport via UM Sport of bij een van de Maastrichtse sportverenigingen.

Sporten in Maastricht
 Ontspannen in Maastricht