Gewaarmerkte kopie diploma/cijferlijst

Een gewaarmerkte kopie is een kopie van het diploma en/of cijferlijst voorzien van een originele stempel en originele handtekening. Hiermee wordt verklaard dat de kopie conform het originele document is. Waarmerken kan bij je school of universiteit, of bij een notaris of gemeente. Je kunt ook je originele documenten meenemen naar het Studenten Service Centrum (SSC); zij kunnen ook een gecertificeerde kopie van je diploma en cijferlijst maken.

UM Admissions neemt de volgende documenten in behandeling:

  • Een (papieren) gewaarmerkte kopie van het diploma / cijferlijst;
  • Een digitale kopie van het diploma / cijferlijst mits die digitaal zijn ondertekend en op echtheid kunnen worden geverifieerd (gestuurd naar digitaldiploma-ssc@maastrichtuniversity.nl);
  • Een digitale kopie van het diploma / cijferlijst die rechtstreeks door de onderwijsinstelling van de vooropleiding naar de UM worden gestuurd via digitaldiploma-ssc@maastrichtuniversity.nl

Houd er rekening mee dat alle documenten in het Engels, Nederlands, Duits of Frans moeten zijn. Indien je diploma in een andere taal is, moet je ook een officiële vertaling (in Nederlands of Engels) van het diploma aanleveren. Het vertaalde document hoeft niet te worden gecertificeerd; alleen het diploma in de originele taal moet gecertificeerd zijn.

Stuur je gewaarmerkte papieren kopie diploma op naar:

Universiteit Maastricht
Studenten Service Centrum
UM Admissions
Postbus 616
6200 MD Maastricht
Nederland

Wil je je gewaarmerkte kopie van je diploma en cijferlijst per koerier versturen, gebruik dan ons bezoekadres:

Universiteit Maastricht
Studenten Service Centrum
UM Admissions
Bonnefantenstraat 2
6211 KL Maastricht 
Nederland

Houd er rekening mee dat alle opgestuurde en/of ingeleverde hardcopy documenten eigendom worden van de Universiteit Maastricht. Op grond van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) worden deze hardcopy documenten gedigitaliseerd en na verloop van tijd op een veilige manier vernietigd. De UM bewaart documenten tot twee jaren na de start van je opleiding. Indien je opleiding start op 1 september, bewaren wij je documenten tot twee jaar na 1 september.