Ontwikkeling van de Tapijnkazerne

De ontwikkeling van het Tapijnkazerne-terrein is in volle gang. Recent is het nieuwe schetsontwerp gepresenteerd tijdens de derde dialoogsessie met geïnteresseerden. De ideeën van de architect werden goed ontvangen en de reacties erop zullen het ontwerp verder verfijnen. De volgende bijeenkomst is gepland op 14 juni (voorlopige planning) en een week later een raadsronde. Nog voor de zomer wordt het definitieve ontwerp inclusief het kostenplaatje voorgelegd aan de gemeenteraad. Naar verwachting gaat medio 2017 de eerste schop in de grond.

Achtergrond
Het voormalige militair terrein is sinds oktober 2013 officieel eigendom van de Universiteit Maastricht, de Provincie Limburg en de Gemeente Maastricht. De universiteit en provincie zijn (gezamenlijk) eigenaar van de gebouwen, de gemeente van de onbebouwde ruimte. Het in gebruik nemen van de monumentale gebouwen door de Universiteit Maastricht voor onderwijs en onderzoek draagt bij aan de positie van de universiteit in de stad en de Kennis-As Limburg ontwikkeling. Ook de verbinding tussen universiteit en stad krijgt hiermee een mooie impuls.

Klik hier voor de presentatie van het nieuwe schetsontwerp

Lees ook

  • Het Societal Impact Project

    Het Societal Impact Project stimuleert de autonome motivatie van studenten om te werken aan maatschappelijk relevante problemen. Een van de onderwerpen dit jaar is vaping.

    societal impact project biomedical sciences
  • Vaccinatiepromotiebeleid voor COVID-19

    Twee onderzoekers van de Universiteit Maastricht spelen een sleutelrol bij het vertalen van onderzoek naar aanbevelingen voor het vaccinatiebeleid voor COVID-19: Timo Clemens, universitair hoofddocent health policy and governance, en Inge van der Putten, universitair docent bij de vakgroep Health...

    Timo Clemens and Inge van der Putte
  • Het vernieuwd curriculum van Healthcare Policy, Innovation and Management

    De Authentieke Professionele Taken van het masterprogramma zijn verankerd in het curriculum, maar de programma-coördinatoren vinden het wel belangrijk dat studenten aan hun eigen pad kunnen werken. Dat gebeurt door electives of keuzeblokken aan te bieden en personaliseer je een deel van je opleiding...

    HPIM electives